Binnenkijken bij…Mabel (3 jaar)

Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van het kindje van een lezeres. Deze maand mogen we binnengluren bij Mabel (3 jaar) in Sint-Amandsberg.

EEN KIJKJE IN DE KAMER VAN MABEL (3 JAAR)

MAMA Celine (31 jaar) VERTELT:

VRAGENRONDJE

Welke kamer was het vroeger?

“Vroeger was dit een ongebruikte zolder. Tijdens de verbouwing hebben we een vaste trap laten plaatsen en werden er veluxen geplaatst. Nadien hebben we de ruimte opgedeeld in 2 slaapkamers en een speel/logeerkamer. Mabel slaapt in 1 van deze twee slaapkamers.”

Hoe hebben jullie de inrichting aangepakt?

“Toen Mabel’s broertje 4 werd, vroeg hij voor zijn verjaardag een nieuw bed. De kinderkamers zijn vrij klein, dus we besloten voor hem een bed te bouwen op Ikea Ivar-kasten, zo konden we heel wat plaats vrijwaren. Hij is gek van alles wat met de zee te maken heeft, dus dat werd de rode draad doorheen zijn kamer. Toen we volop bezig waren met zijn kamer in te delen en in te richten, werd Mabel een beetje ongelukkig. Ze wilde zo graag een ‘junglekamer’! Het stond eigenlijk nog niet op de planning, maar toen zijn we er toch maar voor gegaan. Ze wilde jungle en roze, een nogal bizarre combinatie, zeker omdat ik niet van schreeuwerige interieurs houd. Het werd een zoektocht naar de juiste accenten, die ik samen met haar deed. Ik wilde haar wens wel vervullen, maar wilde vermijden dat het een echte kleuterkamer werd die we binnen vier jaar helemaal opnieuw zouden moeten aanpakken. Online kozen we het papier, in de winkel ging Mabel mee verf kiezen. Gelukkig koos ze de oudroze kleur die ik in gedachten had. Verder besliste ze dat ze allerlei dierenhoofden aan de muur wilde, en een spiegeltje. Ikzelf wilde er geen al te perfect kamertje van maken, en zocht wat authentieke elementen. Zo tikte ik onder andere het stoeltje op de kop via tweedehands.be”

Wie heeft de inrichting uitgevoerd/wie heeft geholpen?

“Omdat mijn man had gezworen nooit meer te behangen en ik het nog nooit had gedaan, riep ik de hulp in van mijn zus haar schoonmoeder. Die kan ontzettend goed behangen en klaarde de klus in een uurtje. De schilderwerken deed ik samen met mijn moeder, en mijn man en ik hingen alles samen op. Dat nam een voormiddag in beslag, want ik begon plots enorm te twijfelen aan de indeling. Na een uurtje meubels sleuren kreeg alles uiteindelijk een plek. Het kledingrekje timmerde ik twee jaar geleden zelf al in elkaar, en dat besloot ik uiteindelijk te hergebruiken.”

Hoelang zijn jullie ermee bezig geweest?

“Ongeveer een week met de ‘grootste’ werken. Het plannen en spulletjes sprokkelen heeft een paar maanden in beslag genomen. Ik heb een Pinterestbord vol goede ideeën en dan wordt kiezen natuurlijk moeilijk… “

Waar vond je inspiratie voor de kamer?

“Ik ben een grote fan van woonmagazines en sprokkel dus her en der ideetjes. Ik probeer ze te bundelen op Pinterest, dat blijft een handig medium om als naslagwerk te gebruiken. Ik had vrij goed in mijn hoofd wat ik ongeveer wilde, en eens ik echt ging shoppen kwamen de ideeën vanzelf.”

Wat zijn je favoriete winkels?

“Ik heb niet echt een favoriete winkel. Ik heb wél een standaard lijstje van winkels die ik afschuim als ik echt op zoek ben naar iets specifieks. Daar hoort tweedehands.be bij, maar ook Kwantum, Zara Home, H&M Home, VT Wonen, en zeker ook Depot Zeven. Naar die laatste krijg ik mijn man gelukkig ook gemakkelijk mee. 😉”

Wat is je favoriete item van de kamer en waarom?

“Ik twijfel tussen het unieke poppenbedje dat Mabels meter voor haar maakte, en het rotan stoeltje. Beide stuks maken het geheel wat ‘uniek’, en daar hou ik van.”

PRAKTISCHE INFO

De grootte: 2,5 x 4,5 m

Stijl/thema: Scandinavische basis met etnische toets

Gebruikte kleuren: Wit, zwart en oud-roze

Materiaal vloer: Grenen plankenvloer van bij Hanssens Hout, witte olie voor de whitewash look van bij Tintelijn

Behang: Manouk Wit van bij Kwantum

Verf: Badkamerverf van Gamma. (Ik schilder alle ruimtes waar de kinderen veel zijn met badkamerverf van Gamma. Die heeft prima kwaliteit, dekt goed en is extreem afwasbaar. Handig met kleuters in huis! 😉)

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be

LEES OOK:

 Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

 

Partner Content