© Getty Images

6 boardgamecafés voor heel de familie

Ben je het beu dat je kinderen elke avond liggen gapen naar de iPad of televisie? Dan is het misschien een keertje tijd om een bordspelcafé te bezoeken. Je kunt er nieuwe spelletjes ontdekken en uitgebreid testen. Deze 6 cafés combineren gezelschapsspelletjes spelen met een lekkere koffie, limonade of een stukje taart.

The Playground – Antwerpen

The Playground in Antwerpen heeft niet een, maar twee locaties: in het Centraal station in een leegstaande juwelierswinkel en achter de Groenplaats. Je mag er honderden gezelschapsspelletjes helemaal gratis spelen. Begrijp je een bepaald spel niet volledig? Dan helpt de man achter de bar je met plezier met al je vragen. In The Playground vind je ook een spelletjesbibliotheek en daarnaast kun je ook de meeste spellen aankopen. Aanrader!

Adres: Pelikaanstraat 3/1270, 2018 Antwerpen en Hoofdkerkstraat 7, 2000 Antwerpen

Meer info op de Facebookpagina.

Bizar – Gent

Ben je in Gent? Breng dan zeker eens een bezoekje aan (eet)café Bizar. Het is een (eet)café waar je ook tal van gezelschapsspellen kunt spelen. Je kunt in een warme en huiselijke sfeer een groot aantal gezelschapsspellen voor alle leeftijden spelen. Daarnaast organiseren ze op regelmatige basis gezelschapsspelavonden. Ze hebben ook een kinderhoek waar de kleinsten zich helemaal kunnen uitleven.

Adres: Zwijnaardsesteenweg 454, 9000 Gent

Meer info op de website.

Den Troef – Mechelen

In de schaduw van de de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen vind je Den Troef. Natuurlijk is iedereen er welkom voor een pintje of een cola, maar de uitbaters mikken vooral op mensen die zin hebben in een gezelschapsspelletje. Aan humor geen gebrek, want volgens hun website zijn ze alle dagen open van 11 uur ‘tot ze het beu zijn’.

Adres: Befferstraat 28, 2800 Mechelen

Meer info op de website.

The Hub Game Lounge – Leuven

In de Burgermeesterstraat in studentenstad Leuven opende in mei 2019 The Hub Game Lounge, een gamingcafé waar iedereen met een liefde voor bordspellen, maar ook videogames welkom is. De bordspellen zijn gratis, voor een videospel op de computer vraagt de uitbater gemiddeld 3 euro. Een leuk spel ontdekt dat je ook thuis weleens wilt spelen? De meeste spelletjes zijn ook te koop!

Adres: Burgermeestersstraat 26, 3000 Leuven

Meer info op de website.

Oberonn – Hasselt

Oberonn is een spellenwinkel voor jong en oud, waar je de spelletjes ook meteen kunt uitproberen. Dorst gekregen? Blaas er met een drankje uit voor, tijdens en na het spelen aan hun lange toog. Oberonn heeft een uitgebreid spelaanbod: je kunt er terecht voor bordspellen, kaartspellen, rollenspellen én miniaturenspellen. Ze bieden ook ‘live action role playing games’ aan. Je kunt je er bijvoorbeeld helemaal onderdompelen in de wereld van Star Wars. Tip: op woensdag en/of donderdagavond testen ze een nieuw bordspel uit.

Adres: Kempische Steenweg 27, 3500 Hasselt

Meer info op de website.

Kings & Queens Cafe – Brussel

In het centrum van Brussel vind je het Kings & Queens Cafe. Ze hebben een collectie van niet minder dan 300 spellen voor groot en klein; spelletjes à volonté, dus. Heb je een leuk spel ontdekt of zoek je nog een origineel bordspel als cadeau? Kings & Queens heeft ook een winkelgedeelte waar je alle spellen kunt kopen. Hou ook zeker hun Facebookpagina in het oog: ze doen regelmatig spelavonden en andere evenementen.

Adres: Wolvengracht 27, 1000 Brussel

Meer info op de Facebookpagina.

Tekst: Sofie Stragier – Foto: Getty Images

Meer over samen spelen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content