Boek voor weetgrage kinderen: “De gewervelde dieren, wonderlijke feiten & ware verzinsels”

Neemt je kind ook geen genoegen met ‘daarom!’ op al zijn waarom-vragen? Gelijk heeft-ie! Kinderen zijn namelijk van nature zeer nieuwsgierige wezentjes. Een boek als “De gewervelde dieren, wonderlijke feiten & ware verzinsels” van Hans en Griet De Wolf mag dus zeker niet op hun boekenrekje ontbreken.

Wonderlijk, maar waar

Waarom dit een essentieel boek is voor weetgrage kleintjes? Wel, daarom! Nee, grapje, omdat dit boek bol staat van wetenschappelijke feiten over het dierenrijk, verpakt in een fantasierijk jasje. Weet jij waarom een stekelrog op een spookvis lijkt of waarom een bever een platte staart heeft? Je ontdekt het samen met je kinderen allemaal in dit mooi vormgegeven boek.

Mini-genie

Je kunt samen snuisteren in het boek op zoek naar speciale dierenweetjes of de mooie verhalen voorlezen, want ze doen denken aan sprookjes. De verhalen worden verteld vanuit het oogpunt van een pienter jongetje wiens vader wetenschapper is. Het toffe aan dit boek is dat fantasie en wetenschap er hand in hand in gaan.

Je kind voelt zich als een soort van miniprofessor in een wonderlijke magische wereld die eigenlijk écht bestaat.

Pluspunt: je kind kan het komende kerstfeest uitpakken met opmerkelijke wist-je-datjes. Tante Truus zal versteld staan van al die kennis van je kleine genie. Misschien kan hij – wie weet – zo een kerstcentje meer scoren? ;-).

Afbeeldingsresultaat voor De gewervelde dieren, wonderlijke feiten & ware verzinsels

“De gewervelde dieren, wonderlijke feiten & ware verzinsels” van Hans en Griet De Wolf is verkrijgbaar in de boekhandel en kost 24,99 euro. Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts.

Ook leuk:

Partner Content