© Getty Images

Voor het eerst naar school: enkele boekjes voor je kleuter

Start je kindje op 1 september in het instapklasje? Dat is best spannend voor zowel mama en papa als kindlief. Want zolang je kindje niet echt naar school is geweest (op de wendag na) is het toch een vrij abstract begrip voor je bijna-kleuter. Met deze boekjes kun je je kind voorbereiden.

Lezen maar!

Peuters en kleuters vinden boekjes lezen heerlijk! De andere voorbereidingen die je samen met je kindje kunt overlopen, geven jou en je kind misschien een beetje zenuwen. Maar samen in een boekje kijken is voor veel jonge kindjes nog altijd het favoriete moment in het bedtijdritueel. Met deze boekjes kun je het begrip ‘school’ al een beetje kaderen.

Kleine Huppel gaat voor het eerst naar school

Huppel is een konijntje dat al zo lang hij voorbij het kleine schooltje in het grote bos wandelt, jaloers is. Waarom mag hij niet naar school? Wanneer het zo ver is, heeft Huppel heel veel zenuwen. Gelukkig weten mama, papa en grote zus raad. Én heeft hij een prachtige boekentas.

Door Aline De Pétigny, € 8,95 – Hier te koop.

Een dag met Jules op School

Wat zit er in mijn schooltas? Mag mijn knuffel mee naar school? Hoe ziet mijn klas eruit? Mag ik op school ook spelen? Voor het eerst naar school gaan is een heus avontuur. Achter elk flapje vindt je kind het antwoord op al die belangrijke vragen.

Door Annemie Berebrouckx, € 16,19 – Hier te koop.

Bumba gaat naar school

Op 1 september is Bumba blij dat hij weer naar school mag. Een nieuwe juf, spannende dingen leren, knutselen, turnen… en zijn vrienden terugzien. Kijk jij ook zo uit naar de eerste schooldag?

Door Jan Maillard, € 12,99 – Hier te koop.

Het kleurenmonster gaat naar school

School, wat is dat voor iets? Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig. Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en heeft geen idee wat dat inhoudt. Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je en je zult veel nieuwe vrienden maken. Ga mee met het kleurenmonster naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt.

Door Anna Llenas, € 15,99 – Hier te koop.

Anna in de klas

Anna is op school vandaag. Als de bel gaat, mag ze naar binnen. Ze doet haar jas in de gang uit en loopt de klas in. De juf leest een verhaal voor en Anna maakt een mooi schilderij. Ze speelt ook met een pop. De dag is veel te snel om!

In dezelfde reeks leerde Anna onder andere al aan je peuter hoe hij op potje gaat. Daarom is Anna de perfecte gids om ook mee naar school te trekken!

Door Kathleen Amant, € 15,95 – Hier te koop.

Karel gaat naar school

Hallo, ik ben Karel. Vandaag ga ik voor de eerste keer naar school. Ik ga met mama mee, maar ik draag zelf mijn nieuwe schooltas.

Door Liesbet Slegers, € 15,95 – Hier te koop.

Je kleintje helemaal voorbereiden?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content