Terug naar school: de 10 leukste boterhamdozen voor je kleuter

Door -
boterhamdozen
©GettyImages
De eerste schooldag staat voor de deur, spannend! Gaat je kleuter al een volledige dag naar school? Dan hoort er een leuke en praktische lunchbox bij. Wij zetten alvast onze favorieten op een rijtje.

10x de leukste brooddozen

Lunchbox Konges Sløjd

Fan van Scandinavisch design? Deze brooddoos uit RVS van het Deense Konges Sløjd is niet enkel mooi, maar ook praktisch: hij heeft twee niveaus en is stevig afsluitbaar. Deze is er eentje voor de wat oudere kleuters: ‘m dichtdoen is soms wat te moeilijk voor mini-handjes.

€ 34 – Mamazoet

Mepal lunchbox Campus

Deze brooddoos van Mepal is perfect voor kindjes die van variatie houden: in het uitneembare bentobakje stop je makkelijk nog wat stukjes fruit, groenten, noten (en misschien een chocolaatje).

€ 8,95 – A.S. Adventure

Brooddoos Monbento gram

Deze brooddoos van BPA-vrij plastic heeft een ideaal formaat voor de kleuterboekentas en een clipje dat elke kleuter makkelijk open krijgt. Bovenaan is er een venstertje waar je de naam van je kindje of zijn klassymbooltje in kwijt kunt.

boterhamdozen

€ 14,90 – Kudzu

Brooddoos Popsicles Petit Monkey

Heb jij een kleine speelvogel in huis? Dan moet je deze lunchbox in huis halen. Het deksel met bewegende bolletjes is een echte eyecatcher. De brooddoos zelf is ruim en wordt afgesloten met een handig kliksysteem. Deze knapperd zouden wij ook wel willen!

€ 14,95 – De Boomhut

3 SPROUTS Lunch bento box

Deze schattige vos waakt over de lunch van je kleine kapoen. De klepjes zijn makkelijk te openen door kleine kleuterhandjes en de afzonderlijke vakken zijn ideaal voor kleine, afzonderlijke snacks. Pluspunt: deze lunchbox is helemaal lekvrij.

€ 11,99 – The Little Ones

Liewood brooddoos Arthur

Handige, lichte brooddoos van RVS met een siliconen deksel. De lunchbox heeft 3 aparte vakken, zodat je makkelijk een gevarieerde maaltijd kunt meegeven aan je kleine kapoen.

€ 27 – Blabloom

Lässig lunchbox

Stevige lunchbox van RVS met een goed sluitend deksel dat aan de broodtrommel vasthangt. Zo raakt je kindje ‘t alvast niet kwijt! Dankzij de handige uitneembare verdeler bepaal je zelf de grootte van de compartimenten.

€ 17,95 – Blabloom

Blafre brooddoos bloemen

Een handige broodtrommel met drie vakken en een apart deksel dat goed te openen is. Het grote gedeelte is ideaal voor een boterhammetje, in de kleinste vakjes passen dan weer snacks of stukjes fruit.

€ 19,95 – Little Thingz

Lunchzakjes Cars

Erg handig voor in de kleuterboekentas dankzij het kleine formaat. Dit tasje van biokatoen heeft een coating aan de binnenkant en een praktische velcrosluiting. Na het eten gooi je ze gewoon in de wasmachine.

€ 18,95 voor een set van 2 – Kudzu

Bentobox Zoo Animals

Een ontzettend leuke bentobox met veel vakjes om al de lievelingshapjes van je kleine vriend mee te geven. De twee doosjes kunnen apart afgesloten en er zit zelfs een besteksetje bij!

€ 10,95 – De Gele Flamingo

TIP: Boterham in vormpjes

Heb je een moeilijke eter in huis, dan kun je z’n interesse wekken met een lunch in speciale vormen. Dat kan bijvoorbeeld met de speciale sandwich cutters van Lunch Punch. Ze zijn gemaakt van BPA-vrije kunststof en zijn iets groter dan de standaard koekjesvormen.

Tekst: Sara Dekens

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here