© Shutterstock

Een brief schrijven naar de Sint? Dit is het adres

Elk jaar sturen duizenden kinderen brieven en tekeningen naar Sinterklaas. Op vraag van de Goedheiligman, opent bpost net als vorig jaar een Sintsecretariaat om alle brieven aan Sinterklaas te verwerken.

350 000 kinderen kregen een antwoord vorig jaar van het Sintsecretariaat

Verlanglijstjes, hartverwarmende brieven, prachtige kunst- en knutselwerkjes, fopspenen en af en toe zelfs een hoefijzer… De Sint krijgt massa’s post deze periode van het jaar. Gelukkig kan hij rekenen op zijn Sintsecretariaat met helpers om iedereen een antwoord te bezorgen via de postbezorgers. Vorig jaar kregen zo maar liefst 350 000 kinderen een antwoord op hun brief!

Slechts één officieel adres voor Sinterklaas

Wil je kindje een brief of tekening naar de Sint en zijn Sintsecretariaat sturen? Stuur je brief dan naar:

Sinterklaas
Spanjestraat 1
0612 Hemel

Een postzegel is niet nodig. Brieven die voor 29 november gepost worden, krijgen rond 6 december een antwoord. Komt je briefje later toe, dan antwoordt Sinterklaas gewoon een klein beetje later. Ook leerkrachten van de derde kleuterklas, het eerste, tweede en derde leerjaar kunnen samen met hun leerlingen een brief schrijven met kunstwerkjes.

Psst, het is belangrijk dat de naam van je kindje, samen met het adres op de achterkant van de enveloppe vermeld staat. Zodat het briefje van de Sint zéker goed terechtkomt. Probeer je ook netjes te schrijven?

Inspiratie gezocht voor je brief? Download onze Sint-brief om een prachtige brief en verlanglijst op te maken.

Sintsecretariaat

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content