Getty Images

Een fototoestel voor je kind? Hierop moet je letten

Een uitstapje naar de dierentuin of het pretpark is heerlijk om herinneringen te maken met de kinderen. Wat als ze die momenten zelf op foto zouden kunnen vastleggen? Met een eigen fototoestel kunnen kinderen naar hartelust experimenteren. Maar waar let je op als je een camera voor kinderen koopt?

De looks

Voor volwassenen is hoe een camera eruitziet van ondergeschikt belang, maar voor kinderen moeten ze net in het oog springen. Hou dus ook zeker rekening met de looks, als je een fototoestel voor je kind wilt kopen. De meeste kindercamera’s zijn zeer kleurrijk en opvallend.

Ze zien er ook vaak wat robuuster uit en ook dat is geen overbodige luxe als je bedenkt wat zo’n fototoestel allemaal meemaakt. Vaak zijn de camera’s voor kleine kinderen gemaakt van stevig rubber en een dop die de lens beschermt. Het moet tegen een stootje kunnen natuurlijk!

Fototoestel voor je kind: makkelijk in gebruik

Voor kinderen moet een camera gevoelsmatig te bedienen zijn. Niet te ingewikkeld dus en al helemaal geen dikke handleidingen. Simpele knoppen met een afbeelding die duidelijk maakt waarvoor ze dienen zijn ideaal.

Verder ligt de camera best goed in de kleine kinderhanden en idealiter heeft hij twee kijkgaten in plaats van één. Een oogje dichtknijpen is voor veel kids gewoon te moeilijk. Het gebruiksgemak is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. Een kind van 10 kun je niet vergelijken met een kleuter van 4.

Meer dan foto’s

De meeste fototoestellen voor kinderen kunnen veel meer dan enkel foto’s nemen en dat is maar goed ook. Vaak kun je de foto’s meteen bewerken met grappige filters of effecten, kun je er selfies mee maken en soms zelfs video’s maken of vloggen.

Bepaalde camera’s hebben ook een instant printfunctie waarmee je de foto’s meteen kunt afdrukken.

Hou bij de keuze van camera rekening met de leeftijd en de interesses van je kind. Een kleuter zal het vast heerlijk vinden om ook eenvoudige spelletjes te spelen of naar verhaaltjes te luisteren, terwijl een tiener liever vlogs maakt of een action cam monteert op z’n fiets of skateboard.

Onze favoriete fototoestellen

1

The Zoo family 24 MP digitale kindercamera + Selfie Video


€ 55,95. Hier te koop.

2

Vtech kidizoom Duo DX blauw


€ 69,95. Hier te koop.

3

Nikon Coolpix W150


€ 64,99. Hier te koop.

4

The Zoo Family 3in1 Instant Print + Digitale kindercamera + Selfie Video


€ 84,95. Hier te koop.

5

VTech Kidizoom Action Cam HD


€ 59,95. Hier te koop.

Bron: Thijsschouten.com

Zelf in de ban van fotografie?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content