Getty Images

Dol op gezelschapsspellen? Ontdek de 7 toppers die we vroeger speelden

Koud buiten, lampjes aan, warme choco erbij en dan een gezelschapsspel: het ideale tijdverdrijf voor een zondagnamiddag. En dat was vroeger ook al zo! Toen we klein waren, speelden we deze spellen het liefst. Welke ken jij nog?

Gezelschapsspellen: onze favorieten

Niets dan nostalgie als we denken aan onze favoriete gezelschapsspellen van vroeger. Het goede nieuws is dat de klassiekers de tand des tijds hebben doorstaan en nog steeds verkrijgbaar zijn. Speel jij deze spelletjes ook met je kinderen?

1

Muizenval

gezelsschapsspel gezin nostalgie

Dolle pret was het, elke keer dit spel uitgehaald werd. Het doel is om je tegenstanders letterlijk in de val te lokken. Het is niet enkel superleuk, je kind leert er ook belangrijke vaardigheden mee. Bouwen bijvoorbeeld, of het verband tussen oorzaken en gevolgen van acties.

€ 30,00. Shop hier.

2

Spookslot

gezelsschapsspel gezin nostalgie

Alles start met het zelf in elkaar zetten van het 3D-kasteel waar er vreemde dingen gebeuren. Ga als detective op zoek en ontsnap zo snel mogelijk uit het kasteel. Pas op voor de vele valstrikken die je onderweg tegenkomt. Bibberen en beven!

€ 24,99. Shop hier.

3

Dokter Bibber

gezelsschapsspel gezin nostalgie

Patiënt Sam voelt zich niet helemaal lekker. Kun jij hem zonder te bibberen weer gezond maken? Pas op voor de zoemer, want dat is iedere keer opnieuw verschieten!

€ 27,99. Shop hier.

4

Jenga

gezelsschapsspel gezin nostalgie

Heb jij een stevige en vaste hand? Want ook in dit spel is bibberen niet toegestaan! Haal bij elke beurt een blok uit de toren, maar zorg ervoor dat hij niet omvalt!

€ 16,99. Shop hier.

5

Wie is het?

gezelsschapsspel gezin nostalgie

Niets dan nostalgie met ‘Wie is het’, het spel waarin je als eerste moet raden wie de figuur van je tegenstander is. Je komt het alleen te weten als je de juiste vragen stelt. Zou ze een hoed hebben of een bril dragen? Spannend!

€ 14,25. Shop hier.

6

Monopoly

gezelsschapsspel gezin nostalgie

Ondertussen bestaan er verschillende hippe en nieuwe varianten, maar deze classic versie vergeten we nooit. Het principe is steeds hetzelfde: kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om zoveel mogelijk in je bezit te hebben.

€ 23,95. Shop hier.

7

Cluedo

gezelsschapsspel gezin nostalgie

Er is een moord gepleegd en het is aan jou om te achterhalen wie de dader is, maar ook waar de moord gepleegd is en met welk wapen. Ben jij de beste detective? Dan win jij het spel!

€ 32,99. Shop hier.

Nog meer spelplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content