© iStock

Hét advies om de ruzie tussen je kinderen te stoppen?

De Amerikaanse Cheryl Butler heeft een strategie bedacht waardoor haar kinderen niet meer ruziën. OK, laten we realistisch blijven: minder ruziën? Wij zijn razend benieuwd.

Kinderen zijn leuk. Maar wanneer ze ruzie maken, plak je ze liever achter het behang. En daar kan de Amerikaanse mama Cheryl Butler over meespreken, aangezien ruzie in haar gezin met acht kinderen vaak genoeg voorkwam. Daarom bedacht ze een strategie en stelde een paar regels op die de rust in huis moeten bewaren.

De regels:

  1. Tijdens een ruzie is pijn doen (slaan, schoppen, knijpen en spugen) niet toegestaan. Anders een week geen beeldscherm.
  2. Je mag elkaar niet uitschelden en helemaal niks zeggen over het uiterlijk van de ander. Doen ze dat wel, dan geldt dezelfde straf als bij bij regel 1.
  3. Als iemand ruzie maakt over speelgoed, krijgt het speelgoed een time-out. Er wordt niet mee gespeeld.
  4. Wie als eerste aan de beurt wil zijn, gaat als laatste.
  5. Wat wordt geleend, moet teruggebracht worden. Zoniet, dan mag degene iets pakken uit de kamer van het kind dat het item niet teruggeeft.

Cheryl: “Gek genoeg was het voor mijn kinderen moeilijker om de regel te breken, zodra ze opgeschreven waren. Sterker nog: het werd zelfs nog moeilijker om in discussie te gaan. Het helpt dus echt wel om de vrede in huis te waren.”

Toch maar eens proberen dan? Laat ons zeker weten of het al dan niet lukt.

Bron: Famme.nl

Lees ook:

 

Partner Content