© Getty Images

Het leven van een mama: zo doet Anneke het

Het leven met kinderen is prachtig, maar eerlijk: het loopt niet altijd van een leien dakje. En de vraag die we ons allemaal weleens stellen: ‘Hoe doen die andere mama’s het toch?’ We bieden jou vanaf nu dé kans om eindelijk eens die vlieg op de muur te zijn. In ‘Het leven van een mama: zo doet zij het’ vertelt telkens een andere mama hoe zij de dingen aanpakt. Vandaag: mama Anneke.

Mama Anneke: even voorstellen

Anneke werkt als verantwoordelijke voor Kinderopvang Bobijn in Antwerpen en is de fiere en supercontente mama van Saartje (8 jaar), Loes (6 jaar) en Billie (3 jaar).

 

Favoriete kidsproof gerecht

Elke mama heeft er zo een of meer, niet? Dat ene gerecht waarmee je altijd scoort bij je kroost, of iets wat je altijd in huis of de diepvries hebt en snel klaar is? Wat is het jouwe?

Anneke: “Wraps! Onze kinderen eten dit supergraag! We zetten de tafel boordevol groentjes en dan vullen maar. De ene gooit er alles tussen, de andere eet de wrap apart.  De oudste helpt heel graag mee in de keuken en helpt de guacamole klaarmaken.”

Beste ontdekking

Wat is je beste ontdekking sinds je kinderen hebt? Een toffe plek waar je altijd naartoe trekt als je met hen alleen bent, je beste aankoop ooit? Of een echte life hack?

Anneke: “Schermvrije avonden. Twee jaar geleden besloten mijn man en ik om twee dagen per week de schermpjes helemaal uit te laten. We spelen dan gezelschapsspelletjes, puzzelen of duiken samen in een boek. Onze keuken staat dan te ‘dansen’ tot nadat ze in bed liggen. Maar dat avondwerk nemen we er met plezier bij. We genieten allemaal zo van die extra qualitytime.”

(Winner) slaapritueel

De kinderen in bed leggen … Hoewel we hen uiteraard hun moment gunnen, is het toch altijd het leukst dat deze allerlaatste stap van de dag ook gewoon vlot verloopt voor iedereen. Hoe doe jij het? Wat is jouw ritueel en waarom? En werkt het?

“Wij gaan elke avond met de hele bende samen naar boven. Mijn man of ik stoppen de 2 grootsten in bed, zij slapen samen. En de andere stopt de kleine Billie onder de wol.  We laten ze al voor het avondeten hun pyjama’s aantrekken en vlak na het eten poetsen ze hun tanden. Zo kunnen ze vlak voor het slapengaan nog even tv kijken of nog wat lezen en hoeven ze nadien geen ‘vervelende’ taakjes meer uit te voeren. Daarmee winnen wij een pak tijd eens het zover is. Wanneer we nog een verhaaltje voorlezen, kruipen we met z’n allen in ons grote bed. Dat vinden ze geweldig!”

Kindvriendelijke hotspot

Ken jij een supertoffe bar, een brunchplek of restaurant waar jij én je kinderen graag komen?

Anneke Wij komen heel graag in de Zoo van Antwerpen. We hebben een abonnement en vertoeven hier vaak.  De kinderen lopen er vrij rond en wij drinken een koffietje, zetten ons in het zonnetje en kuieren mee rond. Een echte winner, tijdens elk seizoen.”

Help me please

Bots je ook tegen iets aan? Wat lukt er minder goed, welke vraag heb je of naar welke tips kijk jij uit?

Anneke: “Ik vind het vaak moeilijk wanneer onze dochters ruziemaken. Wanneer grijp je in en wanneer laat je ze het zelf oplossen? De oudste kan erg bazig zijn en de middelste volgt heel gemakkelijk.  Hier moeten ze nog in groeien en hun geschillen zelf leren oplossen, maar ik kan het vaak toch niet laten om tussen te komen. En ik zou soms ook mijn huishouden graag wat meer leren lossen. Vaak vind ik geen rust tot alles perfect aan kant staat, maar het hoeft niet altijd helemaal netjes en opgeruimd te zijn, toch? Of wel? (lacht)”

Deel jij hier binnenkort jouw tips en tricks?

Bezorg ons dan jouw antwoorden op bovenstaande vragen, samen met een leuke foto van jouw en je kind(eren) in een mailtje aan info@libellemama.be

Nog meer tips voor je leven als mama?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content