Getty Images

Je kind leren omgaan met druk en faalangst: 3x zinvolle dagboekjes

Maatschappelijke druk, digitale prikkels, continue veranderingen zoals tijdens de coronacrisis… Zelfs (jonge) kinderen hebben het vaker moeilijk met toenemende verwachtingen. Gedachten, zorgen en angsten neerpennen in een dagboek kan dan helpen, ook al vanaf jonge leeftijd. Deze dagboekjes helpen je kind stil te staan en met tegenslagen en verwachtingen om te gaan.

Succesjesboek

Succesjesboek is een dagboek 2.0 voor jonge kinderen (6 t.e.m. 12 jaar oud) dat de communicatie tussen ouders en kind stimuleert en vergemakkelijkt. Het speelt in op faalangst en stress bij lagereschoolkinderen en het vele ‘moeten’ (van hun ouders) dat kinderen helaas aanvoelen.

De kant-en-klare tool helpt je kind om zijn emoties af te schrijven, dromen vast te leggen en om tijd waardevol in te plannen. De auteurs, Niki Thomassen en Stephanie Hauben, bekend van SuccesPlanner, willen bovenal kinderen stimuleren om op zelfontdekking gaan en zichzelf zien als wie ze werkelijk zijn: een uniek wezen met eigen talenten en grote en kleine succesjes.

Het boekje staat stil bij vragen als: Wie ben ik? Wat zijn mijn talenten? Waar hou ik van? Wat gaat goed en wat kan beter? Daarnaast helpt het je kind om concrete doelen te stellen en geeft het enkele reflectievragen zoals: Waar ben ik dankbaar voor? Wat heb ik vandaag geleerd? Wat waren mijn succesjes vandaag?

Je vindt het Succesjesboek hier.

Slaapklets voor kleuters

Slaapklets voor kleuters is een behulpzaam boek om de dag gezellig af te sluiten en even in het hoofd van jouw kleuter te kruipen. Op de linkerpagina vind je altijd dezelfde plaatjes waaruit je situaties kunt kiezen: buiten spelen, muziek en dansen, de juf of meester, werkjes of eten en drinken… Daarmee kun je je kleuter honderduit laten vertellen en hem vragen wat hem blij, verdrietig of boos maakte. Rechts vind je op elke pagina een ander kort spelletje, enkele kletsvragen of een minimassage.

Wil je ook van je grotere kindjes of tieners weten wat ze meemaken en wat hen bezighoudt? Er bestaan verschillende Klets-boekjes voor elke leeftijd en rond verschillende thema’s zoals vakantie, minimomenten met mama of zelfs een scheiding.

Je vindt de Klets-boekjes hier.

Brain Balance Journal

Het Brain Balance Journal van de Nederlandse Charlotte Labee bestaat voor volwassenen, tieners en kinderen (4- tot 12-jarigen). Schrijven in een dagboek verhoogt je concentratie en verlaagt stress. Bovendien maak je dingen zo concreet. De tienereditie wil jongeren helpen om in 15 minuten per dag hun doelen te bereiken en dingen te veranderen, of het nu over stress, angsten, mindset, focus of levensstijl in het algemeen gaat.

Het Brain Balance Journal for kids legt kinderen spelenderwijs uit hoe je brein leert uit fouten, hoe je complimenten geeft en wat meditatie en voeding met je hersenen doen. Zo leren kinderen dat tegenslagen bij het leven horen en dat ze niet bang hoeven te zijn om fouten te maken.

In het eerste deel legt Labee op kindermaat uit wat het brein is. Met leuke oefeningen, kleurplaten en spelletjes helpt ze je kind te beseffen uit hoe belangrijk dat brein is en dat je er zelf voor kunt zorgen.

Je koopt jouw Brain Balance Journal hier.

Bronnen: mommytobe.nl en charlottelabee.com.

OOK INTERESSANT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content