Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

6x kinderboeken met sterke vrouwen in de hoofdrol

Waarom zijn de meeste helden mannen? Niet alleen in films, maar ook in kinderboeken? Het is hoog tijd om ook eens de vrouwen die een verschil maakten in beeld te brengen. Hier vind je enkele interessante kinderboeken met sterke vrouwen in de hoofdrol.

Kinderboeken over sterke vrouwen

Onze toekomst is nu!
Strijd met Greta Thunberg voor het klimaat

Vind jij het ook belangrijk om op te komen voor onze planeet en de strijd aan te gaan tegen de klimaatopwarming? In dit boek laat Greta Thunberg zien dat iedereen kan meehelpen. Zij begon haar verhaal helemaal alleen, maar was uiteindelijk verantwoordelijk voor een grote beweging. In dit boek deelt ze haar tips, zodat jij ook een verschil kunt maken.

Voor kinderen vanaf 9 jaar.

€ 12,99. Hier verkrijgbaar.

Pippi Langkous, Alle verhalen

Je kent Pippi Langkous vast als het rebelse meisje met de gekke outfit die samen met haar aapje meneer Nilsson en paard kleine Witje in Villa Kakelbont woont. Wist jij dat Astrid Lindgren de verhalen over het meisje Pippi schreef voor haar zieke dochter Karin? Pippi werd een voorbeeld en rolmodel voor vele meisjes die willen ravotten en met hun voeten in het hoofdkussen willen slapen.

Dit boek bundelt de drie verhalen over Pippi en is geschikt voor kinderen tussen 5 en 10 jaar.

€ 69,95. Hier verkrijgbaar.

Wereldvrouwen

In dit boek maak je kennis met maar liefst 50 dappere vrouwen die de wereld hebben veranderd. Je vindt er de verhalen in terug van vrouwelijke helden zoals Anne Frank en Malala, maar ook Marie Curie en Ada Lovelace komen aan bod. Het boek is mooi geïllustreerd en elk verhaal begint met bij de jeugd van de vrouwen. Laat je inspireren, want ook jij kunt het verschil maken!

Aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar.

€ 18,99. Hier verkrijgbaar.

Wereldkinderen

In dezelfde reeks verscheen ook het boek Wereldkinderen, een boek over inspirerende kinderen die de wereld op zijn kop hebben gezet. Onder meer de verhalen van Greta Thunberg en Pele zijn inspirerend, maar ook Pocahontas, Mozart, Malala en Emma Watson komen langs!

Aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar.

€ 18,99. Hier verkrijgbaar.

Coco en het kleine zwarte jurkje

Ken jij het verhaal van de beroemde Franse ontwerpster Coco Chanel? Ze groeide op in een weeshuis en moest hard werken voor de kost. Ze leert er ook naaien en borduren en legt er de basis voor haar latere carrière. Het verhaal achter de Little Black Dress, door Annemarie van Haeringen werd bekroond met een Zilveren Penseel.

Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

€ 5,99. Hier verkrijgbaar.

Girl power! Een inspirerend doeboek voor en over rebelse meiden

In dit boek maak je kennis met de meest buitengewone vrouwen. Frida Kahlo, Marie Curie, Michelle Obama, en nog zoveel meer vrouwen die hun stempel op de wereld hebben gedrukt. In ‘Girl power’ leer je niet enkel over de geschiedenis, maar vind je ook invuloefeningen, doe-uitdagingen en tekenprojecten.

€ 12,95. Hier verkrijgbaar.

Bronnen: kinderboeken.nl, goodgirlscompany.nl

Nog meer interessante kinderboeken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!