5x onze favoriete kinderboeken met sterke vrouwen in de hoofdrol

Internationale vrouwendag, het uitgelezen moment om te tonen dat er tonnen sterke vrouwen zijn. Dé manier om iets te veranderen in de maatschappij? Door van kleins af aan te beginnen en jongens en meisjes te bewijzen dat vrouwen net zo sterk, slim en dapper zijn als mannen. Gelukkig kan dat op heel ludieke manieren: met toffe kinderboeken bijvoorbeeld.

Kinderboeken met sterke vrouwen in de hoofdrol

Er was eens een dapper meisje – Karen Hellemans

Er was eens een dapper meisje - Karen Hellemans

Er was eens een dapper meisje – Karen Hellemans

€ 22

Grote dromen, daar begin je best al heel vroeg mee. Daarom schreef Karen Hellemans, hoofdredacteur van Libelle, een boek met 50 verhalen, 50 keer het verhaal van een sterke vrouw. En dat op kleinemensjesmaat. Onder andere Siska Schoeters, Fatma Taspinar en Jill Peeters komen aan bod. Daarmee bewijst Karen dat kleine meisjes mogen dromen over eender welke job, ook de jobs die vaak door jongens worden gekozen. (Uitgeverij Pelckmans)

Hier verkrijgbaar

En ze leefden nog – Elisabeth Lucie Baeten

En ze leefden nog - Elisabeth Lucie Baeten

En ze leefden nog – Elisabeth Lucie Baeten

€ 20

Waarom zijn er zoveel vrouwelijke prinsessen, maar hebben ze amper iets te vertellen in hun sprookjes? Die vraag stelde influencer en auteur Elisabeth Lucie Baeten zich. Ze besloot zelf een paar bekende sprookjes te herwerken en al die stoere meiden een stem te geven. Want wat als Ariël liever waterpolo speelt en Doornroosje veel te moe is voor een kus? In dit prachtige boek krijgen prinsessen wél een stem. (Uitgeverij Vrijdag)

Hier verkrijgbaar

Pippi Langkous, Astrid Lindgren

Pippi Langkous, Astrid Lindgren

Pippi Langkous, Astrid Lindgren

€ 69,95

Je kent Pippi Langkous vast als het rebelse meisje met de gekke outfit die samen met haar aapje meneer Nilsson en paard kleine Witje in Villa Kakelbont woont. Wist jij dat Astrid Lindgren de verhalen over het meisje Pippi schreef voor haar zieke dochter Karin? Pippi werd een voorbeeld en rolmodel voor vele meisjes die willen ravotten en met hun voeten in het hoofdkussen willen slapen. Dit boek vertelt drie verhalen over Pippi. (Uitgeverij Ploegsma)

Hier verkrijgbaar

Van klein tot groots – Frida Kahlo

Van klein tot groots - Frida Kahlo

Van klein tot groots – Frida Kahlo

€ 15,99

Laten we eerlijk zijn: Frida Kahlo mag niet ontbreken als het over sterke vrouwen gaat. De Mexicaanse schildenares groeide uit tot een van de grootste kunsticonen van de 20e eeuw. Ze was rebels, wilde haar eigen ding doen en wist zware tegenslagen als ongeval en ziekte een plaats te geven.  Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën. (Uitgeverij De Vier Windstreken)

 

 

Hier verkrijgbaar

Een mama is als een huis – Aurore Petit

Een mama is als een huis - Aurore Petit

Een mama is als een huis – Aurore Petit

€ 16,95

Laten we vooral de mama’s niet vergeten op deze bijzondere dag, want als er iemand is die er altijd staat voor de kinderen en haar welpjes als een leeuw beschermt, dan is het toch wel mamalief. In dit prachtige boekje geven kleurrijke illustraties vertederende en herkenbare situaties van het moederschap weer. Mooi voor kinderen, maar ook voor mama’s. Pst, misschien een gouden tip voor moederdag. (Uitgeverij Boycott)

Hier verkrijgbaar

Nog meer interessante kinderboeken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content