© Joos Joossen

Kindvriendelijk café uitgetest: Chicago Café in Brussel

Een koffie drinken met je vriendin en de kinderen of lekker uit eten met het gezin? Niet elke plek is even geschikt om met je kroost binnen te vallen. Daarom testen wij de leukste kidsproof koffiebars en restaurants voor je uit. Deze week: Chicago Café in Brussel.

Sfeer en gezelligheid

Pal in hartje Brussel knipoogt het Chicago Café met z’n naam naar de groezelige wijk waarin de Brusselse Vlaamsesteenweg ooit lag. Daar merk je in het kleurrijke en vrolijke ontbijt- en lunchrestaurant echter niets meer van. Bijna alles wat je hier ziet is een samenraapsel van vintage meubels zoals oude cinemastoelen, tweedehandse spullen of eigen ontwerpen zoals de leuke houten bank.

Kinderen welkom

Je kinderen kunnen joelen, tieren en compleet uit de bol gaan in de ge-wel-di-ge kinderhoek, vol speelgoed, strips en kleurpotloden. En de allerbraafsten drop je in een oud carrousselkarretje, waar elk kind onbeperkt een ritje in mag maken (zonder dat die de ‘flosj’ hoeft te pakken). Of kruip er gerust zelf eens in als je je niet kunt inhouden.

Babyproof?

In het aparte (kleine) kindertoilet staat een verschoningstafel waar je in alle rust (tenzij je kleuter ook op z’n gemak zit) babylief een nieuwe luier kunt geven.

De kaart

Op de menukaart staat waanzinnig veel lekkers om van te watertanden. En echt alles – tot en met de taarten – is vers bereid. De ontbijtkaart is verbluffend en bevat ontbijtjes uit alle hoeken van de wereld. Dankzij de huevos rancheros reis je met je koters naar het exotische Mexico, maar blijf je wel bespaard van de urenlange vliegreis. Ook de lunchgerechten zijn overheerlijk en variëren van boterhammen met pastrami en een falafelburger tot een mac & cheese voor de mini’s.

Grootste troef?

Het Chicago café is een topplek voor zowel gezinnen en singles met kinderen als voor koppels en vriendengroepjes zonder kinderen. Je kunt rustig een boekje lezen terwijl je klein grut het bont maakt in de kinderhoek. Of je spreekt af met een aantal vrienden, met of zonder kinderen, en laat ze allemaal samenspelen terwijl jullie heerlijk nippen van een wijntje of een biertje. En nadien trek je toch gewoon de stad in!

ZIN IN MEER KINDVRIENDELIJKE PLEKJES?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content