Kindvriendelijk eetcafé uitgetest: Sonseveria in Berchem

Een koffie drinken met je vriendin en de kinderen of lekker uit eten met het gezin? Niet elke plek is even geschikt om met je kroost binnen te vallen. Daarom testen wij de leukste kidsproof koffiebars, cafés en restaurants voor je uit. Deze week: kindvriendelijk eetcafé Sonseveria in Berchem.

SFEER EN GEZELLIGHEID

Eetcafé Sonseveria is als een warme knusse living waar je met vrienden of familie samenkomt om heerlijk bij te kletsen bij een heerlijk bord, een dampende kop koffie of een fris biertje. Maar dan gezelliger. Het is hier elke dag heerlijk druk, maar op zaterdag, wanneer er ook een markt voor de deur staat, dampen de ramen aan. Je reserveert dan best een tafeltje, of de immer sympathieke eigenares zoekt mee naar een oplossing zoals ze dat voor mij en mijn zoontje deed. Hier ben je welkom.

KINDEREN WELKOM

Je kinderen zijn hier even welkom als in je eigen woonkamer. Ze voelen zich er vast even goed thuis en het speelhoekje is mogelijk toffer dan jullie eigen verzameling. Hier ben je dan ook nooit de enige die nog een baby op de arm draagt of een of meer kleine bengels mee uit eten neemt. En toch blijft het ook voor een lunch met twee, zoals mijn man en ik vorige week nog deden, een aanrader.

BABYPROOF?

Yes. Er is een verschoningstafel aan de toiletten en je mag er alles vragen. Je kinderwagen manoeuvreren is hier wel geen sinecure.

DE KAART

De kaart staat boordevol no-nonsense lunch- en snackgerechtjes. Het is moeilijk kiezen tussen alle koude en warme boterhammen, wraps, croques, slaatjes en tapas. Er zijn ook altijd enkele pasta’s en een krijtbord boordevol suggesties. Maar de geruststelling: wat je ook kiest, het smaakt.

GROOTSTE TROEF?

Dat het zo knus en warm is als je eigen living. Maar dan beter. Want je moet er niet koken en de bar boordevol koude en warme dranken is altijd rijkelijk gevuld.

OP ZOEK NAAR ANDERE KINDVRIENDELIJKE PLEKJES? LEES HIER VERDER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content