©GettyImages

Zo sorteer je Lego: handige tips & opbergideetjes

Veroveren de legoblokken stilaan je woonkamer? Tijd voor een opruimbeurt! Lego sorteren: hoe pak je het het best aan en welke opbergmogelijkheden zijn er?

Enkele tips

We geven toe: op kleur sorteren is handig en gaat snel. Maar voor grotere verzamelingen raden we toch aan om een onderverdeling te maken in soorten blokjes.

Volgt je kind graag lego-creaties ‘uit het boekje’? Dan is het handig om het volledige bouwwerk, nadat het al weer even in de weg staat, af te breken en apart te bewaren in een opbergdoosje of dichtritszakje.

Is je kind creatief en bouwt hij meestal eigen creaties? Investeer dan in een rond speelkleed. Bij voorkeur in een lichte kleu,r want daar ziet hij de blokjes goed op liggen.

Heeft je kind geen bouwinspiratie? Effe bladeren in de insteekmap en hij kan aan de slag. Boekje zoek? Hier vind je (bijna) alle LEGO bouwinstructies!

Speciale ladekasten zijn ideaal voor alle kleine onderdelen. Zo blijven die gescheiden van de rest en kun je de kleine voorwerpen snel vinden.

Sommige kinderen spelen liever dan dat ze zelf bouwen, en soms is er geen tijd om te bouwen, maar wél om nog even te spelen. Zorg daarom dat je altijd wat gebouwde modellen klaar hebt staan.

Opbergideetjes

1

Met een legoprintje

€ 13,94 – Shop hier

2

Spelen & weg!

€ 34,95 – Shop hier

3

Maxi

€ 27,99 – Shop hier

4

Opberghoofd

€ 22,49 – Shop hier

5

Sorteerbox

€ 17,69 – Shop hier

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content