© getty images

Mei Plasticvrij: 8x duurzaam speelgoed

Het is weer zover: Mei Plasticvrij, een bewustwordingscampagne over de impact van onze plastic-consumptie op het milieu. Het idee is simpel: we proberen om allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen. Doe jij mee? Wij zochten alvast leuk duurzaam speelgoed uit voor die opkomende verjaardagen.

Gereedschap met gordel

Dit gereedschap met verstelbare gordel van Plan Toys is plezierig en educatief houten speelgoed voor kinderen die graag helpen met kleine klusjes.

Duurzaam? Plan Toys speelgoed is mooi en oerdegelijk houten speelgoed gemaakt van 100% gerecycleerd rubberhout. Deze speelgoedfabrikant is gegarandeerd zorgzaam voor het milieu. Zo maken ze gebruik van non-formaldehyde lijmen, recycleerbare verpakkingen en inkt op waterbasis. Plan Toys heeft voor haar inzet al veel erkenning geoogst en vele prijzen en awards gewonnen. Kies je voor Plan Toys, dan kies je bewust voor duurzaam, kwalitatief houten en educatief speelgoed voor jouw kind.

Prijs? 24,95 euro

Je koopt het hier

Theeservies in bioplastic

 

Een superleuke theeset met een theepot (hoogte 14 cm), vier kopjes, vier schotels, vier lepels en een suikerpotje. Laat die gezellige theenamiddagen maar komen.

Duurzaam? Dit setje is gemaakt van volledig recycleerbaar bioplastic dat op duurzame wijze gewonnen wordt uit suikerriet. Ten minste 90% van het artikel bestaat uit materiaal van de bladeren van suikerriet, die anders weggegooid zouden worden. Deze duurzame suikerrietplantages zijn gevestigd in Brazilië. Suikerriet helpt bij het absorberen van CO2 uit onze lucht en bovendien heeft bioplastic een lagere koolstof-voetafdruk dan normaal plastic. Een duurzame keuze voor je kind en de wereld, dus.

Prijs? 11 euro

Je koopt het hier

Playon kleurtjes

deze kleurrijke stapelbare kleurtjes zijn gemakkelijk vast te houden door kleine handjes en heel sterk. Het perfecte eerste kleurtje.

Duurzaam? Deze 12 wax-krijtjes (33mm x 55mm) zitten in een 100% recycleerbare verpakking die geen sporen nalaat. The krijtjes zijn niet giftig.

Prijs ? 12,50 euro

Je koopt ze hier

Bijtketting

Deze ketting is voor jou om te dragen, maar ook voor je kleintje om mee te spelen en op te bijten.

Duurzaam? De siliconen parels zijn niet enkel zacht om op te bijten, ze zijn ook 100% vrij van BPA, PVC, latex, lood, ftalaat, cadmium en chemicaliën.

Prijs ? 21,95 euro

Je koopt ze hier

Herbruikbaar tekenboek

Op deze 10 vellen herbruikbaar tekenpapier kan je kleine kunstenaar tot in het oneindige blijven tekenen.

Duurzaam? Dankzij deze vellen hoeft je kleintje niet telkens een nieuw blad papier te nemen.

Prijs? 24,95 euro

Je koopt het hier

Regenboog

Deze prachtige regenboog zorgt voor uren speelplezier voor je kleintje.

Duurzaam? Het dëna-speelgoed is gemaakt uit platinasilicone, een zacht en bestendig materiaal, zonder BPA en 100% veilig.

Prijs? 19,95 euro

Je koopt het hier

Houten koffiezetapparaat

Kindjes doen graag grotemensendingen, zoals het zetten van een lekker kopje koffie. Het Little Dutch houten koffiezetapparaat is verkrijgbaar in de kleur mint en wordt geleverd met twee kopjes, twee lepeltjes en vijf smaken koffiecupjes in leuke kleurtjes: lungo, cappuccino, latte macchiato, coffee en espresso.

Duurzaam? Het houten speelgoed van Little Dutch oogt niet alleen mooi, het gaat ook heel lang mee. Zo kunnen jongere broers en zussen later ook nog heel wat pret beleven aan dit speelgoed. Het hout werd geverfd met kindvriendelijke verf op waterbasis.

Prijs? 22,95 euro

Je koopt het hier

Reliëfpuzzel met zeedieren

Diep in de zee zwemt deze vrolijke bende: zet hen elk op de juiste plaats in de puzzel.  Voor kleine puzzelwondertjes vanaf 12 maanden.

Duurzaam? Het speelgoed van Djeco is niet alleen origineel en mooi, maar ook duurzaam op elk gebied, en bovendien altijd gemaakt van hout of stevig (gerecycleerd) karton.

Prijs? 15,95

Je koopt het hier

Meer duurzame materialen in huis?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content