© getty images

Met je kinderen op restaurant: dat doe je zo

Uit eten met het hele gezin… op voorhand lijkt het vaak een heerlijk plan, maar tijdens het diner durft de sfeer al eens omslaan. Daarom geven we je enkele tips. Met je kinderen op restaurant: dat doe je zo.

Met je kinderen op restaurant: dat doe je zo

Bereid je voor

Spontaan ergens belanden is heel leuk. Met kinderen iets minder. Die tijd is nu jammer genoeg heel even voorbij. Als je echt wil genieten van een culinair uitje met kinderen kun je je maar beter voorbereiden. Kies het juiste restaurant, het juiste tijdstip, maak afspraken en laad je tas vol met leuke spelletjes.

Kies een kindvriendelijk restaurant

Bespaar jezelf heel wat gedoe en stress en kies voor een kidsproof restaurant. Op deze plekken hebben ze vaak heel wat voorzieningen, zoals een kinderstoel, verschoningstafel en speelhoek voor kinderen.

Er is ook minder kans dat andere gasten je aanstaren wanneer het toch even niet helemaal vlekkeloos verloopt. De bediening is het bovendien gewoon om heel goed op te letten wanneer ze met een volgeladen dienblad rondlopen. En er staan vast heel wat kindergerechten op de kaart waar je oogappels flink en met plezier van eten. Wij testen regelmatig kindvriendelijke adresjes voor je uit. Da’s graag gedaan!

Ga zo vroeg mogelijk

Hoe later op de avond, hoe meer mensen er in een restaurant zitten. Vooral tussen 19 en 20 uur is het er ontzettend druk. Probeer die drukte te vermijden en ga wat vroeger op restaurant. Hierdoor zul je ook minder lang moeten wachten op je eten.

Vraag naar een tafel vlakbij een speelhoek of speeltuin

Kies, als het kan, voor een eetplek met een speelhoek of speeltuin. En vraag bij je reservatie ook voor een plekje dicht bij die speelplek. Want als je tijdens het diner voortdurend van je stoel moet om te gaan kijken of alles nog in orde is, heb je er ook niet veel aan.

Breng voldoende afleiding mee

Kinderen kunnen nu eenmaal niet heel lang flink op een stoel zitten. Dat van hen verlangen heeft weinig zin en is vaak gedoemd om te mislukken. Zorg dus voor de nodige afleiding. Er bestaan heel wat compacte leuke meeneemspeeltjes. Kleine kunstenaars hebben vaak ook al heel wat aan een kleurboek en wat stiften. Of download enkele leuke filmpjes voor de op de smartphone of tablet.

Kies voor kort en krachtig

Lang tafelen is heerlijk. Maar met kinderen is het geen goed idee. Wanneer je uit eten gaat, kies je best voor een formule die niet te lang duurt. Het hoeft daarom geen fastfoodrestaurant te zijn, maar een sterrenrestaurant met enkele gangen is ook echt geen goed idee. Kies voor de gulden middenweg, op een plek waarvan je weet dat het niet al te lang duurt voor het eten op tafel staat.

Maak vooraf duidelijke afspraken

Leg je kinderen uit dat eten op restaurant niet hetzelfde is als thuis eten. Bij jullie thuis maken ze misschien veel lawaai of gaan ze van tafel als ze er zin in hebben, maar op restaurant kan dat allemaal niet. Maak hen dat van tevoren duidelijk. Zo voorkom je dat je ze in het restaurant tot de orde moet roepen.

Zin gekregen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content