© Getty Images

Goede voornemens: samen sporten met je kindje

Heb jij een peuter of kleuter in huis? Dan vind je het vast moeilijk om tijd te vinden om te gaan sporten. Staat meer bewegen toch op je lijstje van goede voornemens, dan is samen sporten met je kindje een goed idee!

Samen bewegen: niets dan voordelen

Om samen naar de gym te trekken is je kleintje nog wat jong natuurlijk, maar er zijn heel wat mogelijkheden om samen meer te bewegen. En het heeft bovendien niets dan voordelen: je geeft het goede voorbeeld aan je kindje, jullie doen dingen samen én je hebt geen excuus meer om niet te gaan omdat je geen babysit hebt, want je neemt je kleintje gewoon mee.

Meer bewegen betekent niet per definitie dat je je nat in het zweet moet werken. Een dagelijks wandelingetje, samen naar school fietsen of met de bal spelen in de tuin dragen ook al bij tot een gezondere levensstijl.

4x samen sporten met je kindje

Inspiratie nodig om echt te sporten samen met je peuter of kleuter? Probeer zeker een van onderstaande dingen uit.

Dansen

Hou je van dansen, dan is dit ideaal om met je kindje te doen. Een echte sporter zal er misschien eens mee lachen, maar toch hoort dansen thuis in dit rijtje. Heb je al eens een halfuur aan een stuk écht gedanst? Zoek dus wat leuke liedjes op Youtube – eventueel met dansinstructies – en haal je beste dansmoves boven. Wedden dat je kindje de tijd van zijn leven heeft?

Tip: heb je een spelconsole in huis, moet je zeker eens het spel Just Dance proberen.

Joggen

Hou je van lopen, dan is dit zeker iets dat je samen met je kindje kunt blijven doen. Is je kindje nog erg klein? Dan kun je investeren in een speciale buggy met stevige wielen die je voor je uit duwt terwijl je loopt. Kan je kindje al steppen of fietsen? Dan kan hij of zij gerust mee terwijl jij een rondje loopt.

Balspelletjes

Een balletje trappen kun je echt overal. Speel een spelletje voetbal in de tuin of neem de bal mee naar het park in de buurt. Ook dit lijkt meer een spel dan sporten, maar geloof ons: als je een halfuur achter zo’n bal holt, heb je een serieuze portie beweging achter de kiezen!

Tip: het hoeft natuurlijk geen voetbal te zijn. Wissel eens af tussen verschillende balsporten. Zo maakt je kindje er ook meteen kennis mee.

Naar de speeltuin

Neen, niet om op het bankje te zitten terwijl jouw kapoen in de zandbak speelt. Daag jezelf én je kindje uit: jog naar de speeltuin en zoek ter plaatse leuke oefeningen om te doen. Jezelf optrekken, push-ups, monkey bars, … Je zult versteld staan hoe goed je kunt trainen in de speeltuin. En je kindje vindt het vast super fijn!

Bronnen: allesoversport.nl, mamalies.nl

Ook interessant voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content