SaraDekens

DIY fidgets: makkelijke stressbal

Fidget toys zijn dé hype van het moment! Dit zogenaamde ‘friemelspeelgoed’ is vooral populair door de vele filmpjes die te zien zijn op TikTok. Naast de tangle en de pop-it is ook de stressbal of voelballon erg leuk. En die maak je gewoon zelf!

STRESSBAL: PRIMA VOOR DE CONCENTRATIE

Héérlijk en makkelijk tegelijk: een stressbal helpt niet alleen om stress weg te nemen en te ontspannen, maar het verbetert ook je concentratie. Echt waar! Bewegen tijdens het leren maakt het leuker, maar het zorgt er ook voor dat het vlotter verloopt en dat je de leerstof makkelijker onthoudt.

Springen of huppelen tijdens het leren van de tafels is een mooi voorbeeld, maar ook ‘friemelen’ werkt prima! Op een rustige manier bezig zijn met je handen geeft rust en zorgt ervoor dat je minder bezig bent met de dingen die om je heen gebeuren. Daarnaast voelt knijpen in zo’n simpel balletje ook gewoon goed. Het zal je niet verbazen dat het gigantisch populair is bij de kids tegenwoordig. Probeer het zelf maar eens!

MAAK HET ZELF

Noem het een stressbal, een voelballon of een squishy, zolang je er heerlijk in kunt knijpen is het prima. Het goede nieuws is dat je het héél makkelijk zelf maakt. Deze supercoole squishy balletjes zijn perfect voor kinderen die houden van fidgetten of friemelen.

DIT HEB JE NODIG:

  • bloem
  • ballonnen
  • trechter

ZO MAAK JE HET:

Het kan echt niet simpeler, beloofd!

  • Plaats de ballon rond de onderkant van de trechter. Tip: het gaat makkelijker als je de ballon al eens hebt opgeblazen.
  • Vul de trechter voorzichtig met bloem.
  • Knijp het teutje van de ballon tussen je duim en wijsvinger en haal de ballon voorzichtig van de trechter.
  • Zorg ervoor dat er geen lucht in de ballon zit als je ‘m dichtknoopt.
  • Klaar? Knijpen maar!

Tip: wil je nog meer leuke squishies maken? Vervang de bloem dan door water beads. Leg een handvol van deze water absorberende balletjes enkele uren in een kom met water en vul de ballon ermee. Plezier gegarandeerd!

VARIEER: VOELBALLONNEN

Het leuke aan deze ballonnen is dat je ze met verschillende dingen kunt vullen. Bloem is heerlijk om in te knijpen, maar sommige kindjes vinden andere ingrediënten leuker. Vul de ballonnen met verschillende materialen en laat je kindje door te voelen raden wat erin zit.

Ga aan de slag met zand, kralen, rijst, knikkers, zeep of water. Door kaartjes te voorzien met een afbeelding van wat er in de ballonnen zit, wordt het ook zichtbaar voor je kindje. Op zoek naar een extra uitdaging? Laat je kleintje de juiste ballon bij het juiste kaartje leggen.

De voelballonnen zijn niet enkel goed voor de zintuiglijke ontwikkeling, maar ook voor de cognitieve ontwikkeling en de fijne motoriek. Ze hebben bovendien een kalmerend effect.

Bron: naturalbeachliving.com

ZEKER OOK DE MOEITE WAARD:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content