©GettyImages

Daar is de tandenfee: 3x tips

Rond de leeftijd van 5 à 6 jaar begint je kindje z’n melktanden te wisselen. Alweer een mijlpaal bereikt! Stopt zoon- of dochterlief de tand onder het hoofdkussen, dan komt ‘s nachts de tandenfee langs. Hoe je dit lieve dametje welkom heet en haar een handje kunt helpen, lees je hieronder.

De tandenfee: 3x tips

Maak een speciaal tandenfeedeurtje

Wil je het de tandenfee makkelijk maken om binnen te geraken in de slaapkamer van je kindje? Dan kan een speciaal feeëndeurtje helpen. Je kunt er kant-en-klare kopen bij o.a. droomdeurtjes, maar zelf aan de slag gaan met deze tutorial is ook een optie.

Tip: wil je dat het er helemaal echt uitziet? Add a little sparkle! Dop de kleine voetjes van bijvoorbeeld een barbiepop in glitter en laat er glittervoetafdrukken mee achter, van en naar het deurtje. Dit is voor je kindje hét bewijs dat de tandenfee is langsgeweest.

Stop de tand in een kussentje

De traditie wil dat je de uitgevallen melktand onder je kussen moet stoppen. De tandenfee komt ‘m ‘s nachts ophalen en legt een muntstuk in de plaats. Nu is het niet zo evident om als een gek onder het hoofdkussen te wroeten zonder je kindje wakker te maken. Gelukkig is de tandenfee net zo tevreden als je de tand op een plaats legt die makkelijker bereikbaar is. Er bestaan speciale zakjes, doosjes of kussentjes om de tand in te steken, maar als je een beetje handig bent, maak je er makkelijk zelf eentje. Wat dacht je van dit gehaakt tandenkussentje dat je aan de deur kunt hangen?

Tip: ben je minder creatief ingesteld, dan zijn dit leuke alternatieven:

1

Maileg tandenfee meisje gold met tandendoosje

tandenfee

€ 23,95 – Shop hier

2

Fabelab Popje | Tandenfee met zakje

tandenfee
€ 32 – Shop hier
3

Fabelab Tooth Fairy Zakje

tandenfee

€ 7 – Shop hier

4

Tandenzakje Bunny

tandenfee
€ 8,95 – Shop hier
5

Konges slojd tooth box

tandenfee

€ 15,90 – Shop hier

6

Maileg tandendoosje My sweet tooth

tandenfee

€ 3,95 – Shop hier

€ 4,99 – Shop hier

Schrijf een ieniemienie briefje

De tandenfee is uiteraard door het dolle heen als ze een gezonde tand vindt en wil je kindje daarvoor bedanken. Dat doet ze met een briefje op maat waarin je je kindje kunt aanmoedigen om flink de tanden te poetsen. Doe je best om zo klein en sierlijk mogelijk te schrijven en stop het briefje in een mini-enveloppe. Het centje kan je erbij stoppen. Voeg gerust ook wat glitter toe. Het komt tenslotte van de tandenfee!

Tekst: Sara Dekens

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content