© Janus van den Eijnden

Lichtkunstfestival in Knokke-Heist: uit-tip van de week

Na het overweldigend succes in 2018, wordt ook dit jaar de badstad Knokke-Heist omgetoverd tot een spectaculair lichtsprookje.  De Kleine Prins speelt opnieuw een grote rol in het fonkelende lichtparcours voor jong en oud. Verwondering en amusement verzekerd!

Le Petit Prince in de hoofdrol

Het poëtisch sprookje ‘Le Petit Prince’, het succesvolle boek van Antoine de Saint-Exupéry, vormde vorig jaar de basis voor een 3 kilometer lang interactief lichtparcours.  In deze tweede editie van het Lichtkunstfestival ontdekken we het vervolg van dit avonturenverhaal. Waar de Kleine Prins vorig jaar nog op zoek was naar zijn bestemming tijdens een reis langs de sterren, heeft hij dit najaar zijn doel eindelijk bereikt.

Lichtkunstfestival: spectaculair en interactief

Het hoofdpersonage zal de aanwezigen langs een interactief parcours van drie kilometer doorheen het centrum van Knokke-Heist kennis laten maken met magnifieke planeten. Jong en oud worden ondergedompeld in een wereld vol verwondering, verrassing, emotie en poëzie met 9 nieuwe, spectaculaire en interactieve lichtkunstinstallaties gecreëerd door Belgische en internationale kunstenaars.

Kerstverlichting in de straten: nieuwe look

Ook buiten het parcours speelt De Kleine Prins een rol in Knokke-Heist. De kerstverlichting krijgt een nieuwe look en volgt het thema van het Lichtkunstfestival. De winkelstraten, pleinen en torens van de gemeente en deelgemeenten zijn feestelijk en feeëriek verlicht door planeten en glinsterende sterren.

Praktische info over het Lichtkunstfestival

Lichtfestival Knokke-Heist  / Bezoek de planeten van De Kleine Prins
Vertrek- en infopunt: Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk 660
Data:
Zaterdag 7 en zondag 8 december is het openingsweekend. Verder kun je er terecht op
14 en 15 december en van 21 december t/m 6 januari. Telkens van 17 tot 21 uur.
Op 24 en 31 december zal er geen parcours zijn.
Toegang is gratis.

Lees meer winterwarme artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content