© Getty Images

Nageltjes lakken? Kies voor veilige kindernagellak

Jouw kind vindt het vast heerlijk om net als jij de nagels te lakken. Zit je kapoen daarvoor meer dan eens in jouw make-up lade? Dan is het goed om te weten dat er ook veilige kindernagellak op waterbasis bestaat. Even vrolijk, maar een stuk gezonder. Dit zijn onze favorieten.

Veilige kindernagellak

Houden je kinderen van stijlvol rood of roze of kan het niet kleurrijk genoeg zijn en kiezen ze steevast voor geel, groen of blauw? Wat hun lievelingskleurtje ook is, met een kindernagellak op waterbasis voel je je een stuk geruster. Zeker als je kleine kapoen ook nog af en toe de vingers in de mond stopt. Dan wil je geen vieze chemicaliën of andere schadelijke stoffen in het goedje hebben.

Naast lakken kun je de nagels van je kindje nog op andere manieren versieren. Wat dacht je van leuke stickers? Wij inspireren je graag!

Piggy Paint

veilige kindernagellak

De Piggy Paint kindernagellak is hypoallergeen en bevat geen formaldehyde, ftalaten, BPA, aceton of andere schadelijke stoffen. Piggy Paint heeft naast de vrolijke nagellak ook leuke stickers om die pas gelakte nageltjes nog mooier te maken. De lak verwijderen doe je met hun speciale remover, uiteraard ook helemaal veilig.

De nagellak en stickers van Piggy Paint zijn o.a. hier verkrijgbaar.

Suncoat

veilige kindernagellak

De veilige nagellak van Suncoat is gemaakt op basis van water en zo goed als geurloos. Hij is verkrijgbaar in de hipste kleuren. Wil je de nagellak verwijderen? Stop de handen of voeten dan twee tot vijf minuten in warm water en je pelt de nagellak er gewoon af. Makkelijk!

De nagellak van Suncoat is o.a. hier te koop.

Nailmatic

veilige kindernagellak

Ook de nagellak van Nailmatic is er eentje op waterbasis die je eenvoudig verwijdert met warm water en zeep.

De nagellak van Nailmatic koop je o.a. hier.

Snails

De vrolijke kleurtjes van Snails bevatten geen schadelijke stoffen en zijn makkelijk afwasbaar. De nagellak wordt in Europa gemaakt en streng gecontroleerd. Naast de traditionele nagellak biedt Snails ook nail wraps aan, stickers die je simpelweg over de nageltjes kleeft, en art pennen waarmee je op de nagels kunt tekenen.

Snails is o.a. hier verkrijgbaar.

Rose peel-off

De nagellak van Rose kun je gewoon van je nagel pellen. Geen remover nodig en hij verdwijnt ook niet door je handen te wassen. Helemaal vrij van schadelijke stoffen en gemaakt op basis van rozenwater.

De Rose nagellak koop je o.a. hier.

Net zoals mama! Veilige make-up voor kinderen

Kinderen spiegelen zich vaak aan mama of papa. Ze willen dezelfde dingen doen, maar er ook net als wij uitzien. Nageltjes lakken en zichzelf opmaken hoort bij het proces van opgroeien. Helaas is het niet altijd makkelijk om veilige make-up voor kinderen zonder schadelijke stoffen te vinden. 

Vond je dit artikel over veilige kindernagellak interessant? Lees dan zeker ook dit:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content