© Getty Images

‘Maurice en de schoolbusfee’: een voorleesboek voor en door kinderen

Een rit van twee à drie uur op de schoolbus resulteerde in een prachtig voorleesboek. De kinderen en begeleiders van de school Sint-Lievenspoort in Gent bedachten onderweg het wondermooie verhaal ‘Maurice en de schoolbusfee’.

Op een dag stond de schoolbus van de Sint-Lievenspoort in Gent in de file. Een van de kleine passagiers verzuchtte: eigenlijk zou het fijn zijn als onze bus kon vliegen. Het begin van een wondermooi verhaal over Maurice, en een vliegende schoolbus die naar Egypte trekt.

Begeleidster Marika Dancet pende het hele verhaal neer, terwijl collega Nahla Mahdi (illustrator van opleiding) de vertelling wist om te zetten in prachtige tekeningen. Het resultaat? ‘Maurice en de schoolbusfee’, dat vanaf 17 december in de boekhandel te vinden is dankzij uitgeverij Het Moment.

Rit van twee uur

De leerlingen van de Sint-Lievenspoort in Gent zitten vaak twee tot drie uur op de schoolbus, enkele rit. Dat komt omdat het een school voor buitengewoon onderwijs is, voor kinderen met gehoorstoornissen, spraak- en taalstoornissen en autismespectrumstoornissen. Omdat de kinderen soms van ver komen, is zo’n lange busrit haast onvermijdelijk.

Begeleiders als Marika en Nahla proberen de kinderen wel bezig te houden met kleurboeken, stripverhalen en spelletjes. Maar dan nog duren de ritten eindeloos lang. Verhaaltjes verzinnen is dan ook de perfecte remedie op de tijd te doden. Zeker met een prachtig voorleesboek voor en door kinderen als resultaat.

Maurice en de schoolbusfee vind je vanaf 17 december in de boekhandel (€ 15).

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content