©GettyImages

Wat als de lievelingsknuffel kwijt is?

Geen groter verdriet dan dat van een kind dat zijn favoriete knuffel kwijt is! Iedere ouder die het al eens heeft meegemaakt, zal dit beamen.

Investeer in een ’tweelingbroer/zus’

Een back-up kan veel ellende besparen. Het mooiste zou zijn wanneer je vooraf al een tweede gelijke knuffel in huis hebt. Maar soms kiest je kind een favoriet van iets, waarvan je geen flauw idee hebt waar het vandaan komt. En als je de zoektocht pas begint als hij kwijt is, ben je natuurlijk al veel te laat.

Foto en label

Maak een foto van de lievelingsknuffel met je mobieltje die je kunt gebruiken in geval van nood. Schrijf op het labeltje van de knuffel je (internationale) telefoonnummer. Als iemand de knuffel dan vindt, is de kans dat je hem terugkrijgt groter. Mensen nemen graag de moeite om verloren knuffels terug te bezorgen.

Zoektocht

Mocht je je knuffel kwijt zijn, loop of fiets dan exact dezelfde route terug. Stop daar waar je op de heenweg ook gestopt bent en vraag of er een knuffel gevonden is. Kijk niet alleen op de grond, maar ook op paaltjes, elektriciteitskastjes, vensterbanken, prullenbakken etc. Mensen leggen een gevonden knuffel vaak op een goed zichtbare plek.

Plaats een oproepje

Op deze websites kun je de vermissing – of de vondst! – van een knuffel opgeven. Wie weet, komt het dan toch nog goed.

  • Gevonden en verloren knuffels – Een teddybeer kwijt of zelf een achtergelaten exemplaar gevonden? De kracht van sociale media is niet te onderschatten.
  • Waar is mijn knuffel? – De medewerkers van CleanLease vinden dagelijks speelgoedberen, knuffeleenden…tussen de vuile was afkomstig van ziekenhuizen, vakantieparken en hotels. Via deze website proberen ze alle gevonden knuffels gratis terug te krijgen bij hun vriendjes.

Leren omgaan met verlies

Je kindje zal ontroostbaar zijn, maar uiteindelijk zal het goedkomen. Natuurlijk is hij eerst heel erg van slag maar ook omgaan met verlies is iets dat hij moet leren. Troost je kindje, praat met hem en koop eventueel samen met hem een nieuwe knuffel.

Knuffel op wereldreis

Deze ouders proberen het op hun manier aan te pakken: ze hebben hun zoontje verteld dat zijn olifantje aan een wereldreis begonnen is. Een vriend van het anonieme koppel uit de Verenigde staten deed een oproep op sociaalnetwerksite Reddit, waarop hij gebruikers vroeg om hem te helpen met foto’s waaruit blijkt dat de olifant de hele wereld rondreist. Een aantal handige photoshoppers ging aan de slag met een foto van het diertje en creëerden een fantastische reis voor hem.

TUUR is zijn knuffel kwijt

Voor zijn verjaardag krijgt Tuur een knuffel van zijn ouders. Wat is hij mooi! Kruimeltje de beer is de beste knuffel van de hele wereld. Maar vandaag kan Tuur Kruimeltje nergens vinden. Help jij zoeken? Dit interactieve kartonboek gaat over de speciale band tussen een peuter en zijn lievelingsknuffel. Een vrolijk verhaal over een belangrijk peuterthema met verschillende schuifsystemen en flapjes.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content