Zo doet mama Eva het

Het leven met kinderen, dat is prachtig en we houden zoveel van hen, maar eerlijk: het loopt niet altijd van een leien dakje. En de vraag die we ons allemaal, meer dan eens, stellen is: ‘Hoe doet zij het toch?’ Want al die andere mama’s hebben het altijd zo goed voor elkaar. Of toch niet helemaal? We bieden jou vanaf nu dé kans om eindelijk eens die vlieg aan de muur te zijn. In de rubriek ‘Zo doet zij het’ vertelt telkens een andere mama hoe zij de dingen aanpakt. Vandaag kijken we in de interne keuken van mama Eva.

Mama Eva: even voorstellen

Eva is de trotse mama van Minne (5 jaar) en Nelles (3 jaar). Ze is maatschappelijk werkster, houdt van de natuur en yoga. Tijdens deze donkere dagen geniet ze erg van gezellige etentjes of een avondje Netflix.

Favoriete kidsproof gerecht

Elke mama heeft er zo één of meer, niet? Dat ene gerecht waarmee je altijd scoort bij je kroost, of iets dat je altijd in huis of de diepvriezer hebt en snel klaar is? Wat is het jouwe?

Eva: “Pasta pesto is het absolute lievelingsgerecht van de kinderen en gelukkig snel en gemakkelijk op tafel te toveren. De kinderen helpen graag bij het raspen van de kaas, het plukken van de basilicumblaadjes,het schenken van de olijfolie,… Wanneer dit gerecht op tafel komt, is het altijd feest. Zeker met de kerstomaatjes en andere toppings erbij.

Beste ontdekking

Wat is je beste ontdekking sinds je kinderen hebt? Een toffe plek waar je altijd naartoe trekt als je met hen alleen bent, je beste aankoop ooit? Of een echte life hack?

Eva: “ De fietskar! Al van toen onze kinderen baby’s waren, is dit ons favoriete vervoersmiddel. In de fietskar worden ze nooit wagenziek, er werd vroeger goed in gedut, en nu worden er vooral veel en vrolijke liedjes gezongen, gelachen en gezot. Maar vooral: er wordt niet gezeurd à la ‘is het nog veeeeeer?’. En met een elektrische fiets is de kar helemaal niet zwaar om te trekken.”

Een doordeweekse dag

Om hoe laat staan jullie op? Hoe verloopt de ochtend? Wie vertrekt naar waar, om hoe laat, wie gaat met wie mee? Wie haalt wie weer op? Wie kookt? Is er een weekmenu of moesten jullie nog naar de winkel? Zijn er nog avondactiviteiten? Voor jou of de kinderen? En wanneer is het werk klaar? Zet je nog iets klaar voor de volgende ochtend?

Eva: “7 uur= opstaan! Meestal zijn de kinderen net wakker voor onze wekker gaat. Terwijl ik een douche neem, begint mijn man aan het ontbijt. Hij smeert de boterhammen van de kinderen, ik vul de drinkbussen en de koek- en of fruitdozen. Na het tandenpoetsen en aankleden is er meestal nog een kwartiertje tijd, dan mogen de kinderen nog even TV kijken. 8 uur: Vertrek naar school. Ik breng de kinderen naar school. Tussen 17 en 17.30 uur haalt één van ons de kinderen op aan school, de nabewaking of bij de grootouders. Diegene die het eerst thuiskomt, maakt het eten klaar. Na het avondeten mag er nog even gespeeld worden. Om 19 uur is het bedtijd.”

(Winner) slaapritueel

De kinderen in bed leggen: hoewel we hen uiteraard hun moment gunnen, is het toch altijd het leukst dat deze allerlaatste stap van de dag ook gewoon vlot verloopt. Voor iedereen. Hoe doe jij het? Wat is jouw ritueel en waarom? En werkt het?

Eva: “Bij ons zijn eenvoud en herhaling troef: tandenpoetsen, WC, handen wassen, pyjama’s aan, boekje lezen. Als ze onder hun deken liggen, krijgen ze elk nog een dikke kus en knuffel en vertellen ze nog iets over de afgelopen dag. We overlopen ook nog even wat hen de volgende dag te wachten staat.”

Kindvriendelijke hotspot

Ken jij een supertoffe bar, een brunchplek of restaurant waar jij én je kinderen graag komen?

Eva: “Wij drinken graag een koffie in koffiebar Kawa in Mortsel. Hier zijn kinderen welkom. Ze hebben wat speelgoed liggen. En vooral: hun koffies zijn heerlijk.”

Help me please

Bots je ook tegen iets aan? Wat lukt er minder goed, welke vraag heb je of naar welke tips kijk jij uit?

Eva: “Consequent en geduldig zijn, vind ik niet altijd even gemakkelijk. Vooral als ik stress ervaar door een te grote drukte op het werk of te weinig slaap. Ik probeer wel voldoende tijd te maken om mijn batterijen op te laden door op tijd te gaan slapen, af te spreken met een vriendin of naar de yoga te gaan. Dat is superbelangrijk. Een blije mama geeft hier blije kinderen.”

Deel jij hier binnenkort jouw tips en tricks?

Bezorg ons dan jouw antwoorden op bovenstaande vragen, samen met een leuke foto van jouw en je kind(eren) in een mailtje aan info@libellemama.be

Nog meer tips voor je leven als mama?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content