©Gettyimages

Heb je 10 minuutjes? 10x leuke me-time momentjes

Door Celine Werner

Als kersverse mama bestaat je dag uit je kindje verschonen, eten geven en wassen. Slaag je er toch in om een kleine tien minuutjes vrij te hebben? Dan zijn dit de leukste me-time momentjes om even op adem te komen.

10x me-time

1. Mediteren

Het kan misschien wat dromerig lijken, maar sluit even je ogen en run je geest wat rust. Probeer terwijl je dat doet goed in- en uit te ademen. Wie weet word je er zo zen van dat je zelfs in slaap valt. Heerlijk!

2. Een kleine work-out

Sporten in tien minuten? Het kan, lees maar! Na een poosje zul je merken dat je je een pak fitter voelt.

3. Even bellen of chatten

Bel een vriendin en roddel er lekker op los. Ook eens uitgebreid chatten met je maatje kan helpen om je gedachten wat te verzetten.


giphy.com

4. Een massage

Natuurlijk heb je de tijd niet om naar de wellness te trekken, dus vraag je partner om zijn of haar massageskills naar boven te halen.

5. Trakteer jezelf op een gezonde snack

Een heerlijke smoothie of een lekker slaatje: er zijn genoeg gezonde opties die je snel voor jezelf kunt bereiden.

6. Schrijven in jouw dagboek

Zit je met vragen of frustraties of wil je gewoon eens je ervaringen als nieuwe mama neerpennen? Haal dan een dagboekje in huis!

7. Leg jezelf in de watten

Als je niet naar het schoonheidssalon kan, moet het schoonheidssalon maar naar jou komen, toch? Verwen jezelf met een aangenaam schuimbad of gezichtsmasker en voel je nadien als herboren.


giphy.com 

8. Even naar muziek luisteren

Naar muziek luisteren waar je vrolijk van wordt, is dé ideale manier om die slechte bui weer te vergeten. Maak eventueel een playlist voor de momenten wanneer het je allemaal té veel wordt.

9. Shoppen

Online weliswaar. Koop bijvoorbeeld een paar schoenen die je kunt dragen tijdens de volgende date met je partner. Iets om naar uit te kijken!

10. Lezen

Misschien is een spannend boek wat moeilijk te lezen als je maar tien minuten hebt. Maar even bladeren in een fijn magazine kan altijd.

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content