10 tips om perfecte familiefoto’s te maken

Wil je een mooie familiefoto om tegen de muur te hangen of op de kast te zetten? Check dan onze tien tips voor de perfecte familiefoto.

De juiste kledij

Zijn jullie van plan om thuis of op locatie een gezinsfoto te nemen als herinnering voor later? Zorg er dan voor dat jullie kledij een beetje op elkaar is afgestemd zodat het beeld geen kakafonie aan kleuren en patronen wordt. Ga voor gelijkaardige kleuren en stijl!

De juiste locatie

Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op de plek waar de foto genomen wordt. Ga dus vooraf op zoek naar een geschikte locatie en bekijk op voorhand de mogelijkheden ter plekke.

Weg met rommel

Of je nu thuis of ergens anders die ideale familiefoto wil nemen, zorg er altijd voor dat er geen rommel te zien is op de achtergrond. Weg met vuilbakken of papiertjes op de grond dus! Let er ook op dat er geen struiken of bomen uit iemands oor lijken te groeien wanneer ze op de foto gaan. Opteer je ervoor om je foto binnen te nemen? Ook hier gelden dezelfde regels: weg met speelgoed, vuile was en andere slordigheden.

Focus!

Bevinden je familieleden zich niet alleemaal op één rij voor de foto? Focus dan op alle aanwezigen zodat achteraf niemand “wazig” op de foto staat.

Dicht bij elkaar

Jullie vormen een hecht gezinnetje dus toon dat ook op de foto! Ga dus lekker dicht bij elkaar staan want iedere afstand tussen personen zorgt voor een gat op je foto.

Wees creatief

De kinderen hoeven niet per se naast jullie te gaan staan. Laat hen gerust even experimenteren met grappige poses of leuke posities. Jullie kunnen bijvoorbeeld allemaal op de grond gaan liggen met de hoofden of voeten bij elkaar, de kids kunnen hurkend op de foto,… Zoek vooral een pose die bij jullie past!

Verborgen camera

Niet iedereen voelt zich even comfortabel wanneer ze op de foto moeten. Neem dus ook een paar foto’s op een onbewaakt moment. Je zal zien dat dit vaak mooie resultaten oplevert.

Geef richtlijnen

Geef duidelijke richtlijnen aan iedereen die op de foto moet. Het is belangrijk om duidelijk te maken waar je iedereen wil zien staan, wat ze moeten doen, hoe ze zich moeten gedragen. Spreek eventueel ook een “codewoord” af met de kids zodat ze weten wanneer ze écht stil moeten staan op het moment dat jij de foto zal nemen.

Neem veel foto’s

Beter te veel foto’s dan te weinig, zeker in dit digitale tijdperk. Geneer je dus niet en neem voldoende foto’s zodat je achteraf de mooiste exemplaren kan selecteren.

Weg symmetrie

Vergeet symmetrie! Je gezinnetje hoeft niet per se netjes in het midden van de foto te staan. Ook na het nemen van de foto kan je bij de bewerking nog gaan spelen met de uitsnede.

Meer inspiratie hier

LEES OOK

OPROEP: deel de mooiste pasfoto’s van je kleine spruit

10x adembenemende geboortefoto’s

Zo maak de mooiste kinderfoto’s

 

Partner Content