11 mama types die je van mijlenver herkent

Van de Instagram-verslaafde tot de ‘ik weet alles’-moeder, je hebt zo van die mama’s die oh zo voorspelbaar zijn. Wij sommen 11 types voor je op die je vast al eens bent tegengekomen.

1. De competitieve moeder

Dit type moeder is het gemakkelijkst te herkennen. Ze overlaadt je gegarandeerd met vragen als ‘Heeft jouw kind al tandjes?’ of ‘Kan jouw baby al rollen?’. Doe geen moeite om te antwoorden, want haar kind is toch altijd eerst.

2. De feestgrage moeder

Zij was een echt feestbeest voor ze kinderen had en is niet van plan haar levensstijl te veranderen nu ze moeder is. Toch lijkt het ons niet zo aangenaam om je baby te verschonen als je een kater hebt …

3. De bio-moeder

Biologische groenten en fruit, duurzame babykleding en iedere ochtend starten met een sessie mediteren? Jep, dat is onze bio-moeder: het type dat altijd kalm is en andere moeders steeds probeert te overtuigen om over te schakelen naar wasbare luiers.

4. De ‘ik ben de enige’-moeder

Een nieuwe baby vraagt altijd veel werk, maar dit type mama doet alsof zij de enige is bij wie het moederschap zwaar is. Ze heeft problemen met borstvoeding, haar baby slaapt nog niet door of hij heeft last van krampjes … We’ve all been there.

5. De routinemoeder

Voor ze kinderen kreeg, was dit type moeder waarschijnlijk een manager of iets dergelijks. En dat leidinggevende/controlerende karaktertrekje uit zich nu in de opvoeding van haar kind. Van dutjes tot etenstijd: alles verloopt volgens een strak schema.

6. De Instagram-moeder

Terwijl haar kind ligt te wachten op eten of een verse luier, moet deze mama toch eerst even die perfecte foto delen met haar Instagram-volgers. Een Juno-filtertje erover, aangevuld met #babygram of #mybaby en laat die likes maar komen!

7. De paranoïde moeder

Zij panikeert over werkelijk alles en bestookt je dagelijks met de vraag ‘Is dit normaal?’. Het is logisch dat je je zorgen maakt als je een kersverse mama bent, maar er zijn grenzen.

8. De relaxte moeder

Dit is het type moeder dat je wil zijn. Ze functioneert perfect na drie dagen zonder slaap en vindt het totaal niet erg dat haar baby zojuist op haar schouder heeft gebraakt. Hoe ze het doet? Geen idee.

9. De bazige moeder

Als je denkt dat jij je zin kunt doen met je baby in de buurt van een bazige moeder, think again. Ze wil niet alleen haar eigen leven zo goed mogelijk organiseren, maar ook dat van jou. En iemand die je constant commandeert is wel het laatste wat je kunt gebruiken …

10. De ‘ik weet alles’-moeder

Terwijl jij urenlang Google afschuimt op zoek naar tips om je baby in slaap te krijgen, heeft dit type mama de perfecte oplossing achter de hand. En ben je ongerust omdat je baby nog niet kruipt? No worries, de ‘ik weet alles’-moeder weet raad.

11. De ‘ik heb de perfecte baby’-moeder

Sommige mama’s hebben echt de loterij gewonnen als het op hun baby aankomt. Geen onnodige huilbuien, doorslapen vanaf het begin, perfect poseren voor een foto … Er lijkt nooit iets mis te gaan.

Bron: netmums.com

Meer leuke mama artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content