© iStock

13 dingen die vaders voor hun dochter zouden moeten doen

Wat wordt er van een goede vader verwacht? Heel wat papa’s worstelen met deze vraag. Daarom lijsten we 13 dingen op die vaders voor hun dochter zouden moeten doen, ook al zal niemand hen dat ooit zo nadrukkelijk zeggen.

Dit zouden alle vaders voor hun dochter moeten doen:

1.    Laat je zachte kant zien. Zo geef je haar mee dat gevoelig zijn niet hetzelfde is als zwak zijn.
2.    Behandel haar moeder op een gelijkwaardige manier, niet als een mindere. Zo zal zij op latere leeftijd van andere verwachten dat ze net zo gelijkwaardig is als andere personen.
3.    Je dochter zal altijd je kleine prinses blijven. Maar dat betekent niet dat je haar moet overbeschermen.
4.    Ga er niet van uit dat meisjes alleen maar geïnteresseerd zijn in poppen. Laat haar ook met auto’s en blokken spelen.
5.    Laat je dochter je helpen bij je werk of huishoudelijke klussen. Als ze later groot is, weet ze zo haar mannetje te staan in alle mogelijke omstandigheden.
6.    Moedig haar aan om dingen te doen waarvoor ze bang is en steun haar. Zo leert ze dat ze steeds op jou kan rekenen.
7.    Maak beloftes, maar hou je er ook aan.
8.    Laat zien wat jij als man allemaal kan. Maar vraag ook aan haar om te laten zien wat zij kan, en jij niet.
9.    Als je het niet tegen je zoon zou zeggen, zeg het dan ook niet tegen je dochter.
10.    Luister als ze een probleem heeft. Stuur haar niet naar haar moeder om haar problemen te bespreken. Als je openstaat en luistert, zal ze ook later bij jou komen voor goede raad.
11.    Praat nooit in haar bijzijn denigrerend over vrouwen en hun lichaam of looks. Hoe jong ook, ze hoort het. En dat kan haar eigen zelfbeeld negatief beïnvloeden.
12.    Geef je dochter én haar moeder regelmatig complimentjes.
13.    Laat je dochter altijd weten dat je haar graag ziet!

Lees ook:

Partner Content