40-plus-mama: “Ik vind het mooiste aan mama zijn, gewoon mama zijn”

Door Celine Werner

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om op latere leeftijd nog zwanger te worden. Moeder worden na je veertigste: hoe anders is dat dan dat je in de luiers zit op jongere leeftijd? En zijn er ook niet te veel risico’s aan verbonden? Drie weken lang brengt Libelle Mama drie verhalen van 40-plus-mama’s.

Het verhaal van Brigitte

De derde en laatste in onze reeks ’40-plus-mama’ is Brigitte, 43 jaar. Zij heeft vijf kinderen. Fenna, de jongste, is 3 en Joey, de oudste, is er 24. Bij zijn geboorte was Brigitte pas 19. “Ik ben bewust jong mama geworden, want ik wilde heel vlug kindjes.”

Tijdens haar eerste huwelijk kreeg Brigitte drie kinderen in vier jaar tijd. “Dat was snel, en voor mij eigenlijk ook voldoende, maar toen ben ik gescheiden van mijn man. Daarna heb ik mijn huidige man leren kennen en die wilde ook graag een kindje. We hebben dan nog Faye én uiteindelijk Fenna gekregen. Bij Fenna’s geboorte was ik 40.”

VLOTTE BEVALLINGEN

Brigitte is vijf keer op natuurlijke wijze zwanger geraakt. Haar zwangerschappen verliepen zonder complicaties en ook haar bevallingen gingen vlot. “Toen ik vertelde dat ik zwanger was van Fenna heb ik veel verwittigingen gekregen dat ik sneller moe zou zijn en minder snel zou recupereren, maar ik moet eerlijk zeggen dat dat niet het geval was. Een uur na de bevalling stond ik al op.”

[sm-rambla-embed][VWVIDEO_ALzM15][/sm-rambla-embed]
Tekst: Noor Vliers. Video: Jana Ruys, Aline Letor en Noor Vliers.

Nóg meer interessante mama-verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!