40-plus-mama: ‘Ik had te horen gekregen dat ik nooit meer natuurlijk zwanger zou worden’

Door Celine Werner

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om op latere leeftijd nog zwanger te worden. Moeder worden na je veertigste: hoe anders is dat dan dat je in de luiers zit op jongere leeftijd? En zijn er ook niet te veel risico’s aan verbonden? Drie weken lang brengt Libelle Mama drie verhalen van 40-plus-mama’s.

Het verhaal van Liesbeth

Deze week kun je het verhaal van Liesbeth uit Wuustwezel bekijken. Zij is mama van twee kinderen. Haar oudste dochter Fleur is 19 jaar en haar zoontje Mathieu is zes maanden. Zwanger worden van Mathieu was niet makkelijk voor Liesbeth. Na een miskraam volgden twee jaren van ivf-pogingen. Zowel fysiek als emotioneel was dat een zware periode.

Hoewel ze te horen kreeg dat ze nooit meer natuurlijk zwanger zou geraken, lachte het geluk haar toch opnieuw toe toen ze terugkwam van vakantie in Portugal. “In nog geen dertig seconden zag ik die twee streepjes, en ben ik beginnen te roepen naar Pierre.”

[sm-rambla-embed][VWVIDEO_24oPKy][/sm-rambla-embed]
Tekst: Jana Ruys. Video: Jana Ruys, Aline Letor en Noor Vliers.

Nóg meer interessante mama-verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!