© iStock

5 dingen waar alle jonge ouders ruzie over maken

De komst van een baby heeft een enorme impact op je relatie. En hoe goed jullie ook zijn voorbereid, er zijn altijd wel kleine struggles waar jullie mee te maken krijgen.

Heb je het gevoel dat jullie constant ruzie maken sinds de baby er is? Weet dan één ding: je bent niet alleen!  De komst van een baby vraagt nu eenmaal veel van jou en je partner, en dat weegt op jullie relatie. Het is in het begin even zoeken, maar uiteindelijk vindt iedereen zijn ritme.

Hier maken jonge ouders het vaakst ruzie over

1

1. Slaap

We kunnen je alvast zeggen dat geen enkele jonge ouder de volle 8 uur per nacht slaapt. Een deftige nachtrust wordt sowieso schaars tot je kinderen het huis uit zijn (en dan nog). Toch is de kans groot dat jullie hierover vaak een woordje zullen hebben. De beste oplossing is om gewoon te accepteren dat de ene minder slaap heeft dan de ander (sowieso mama, duh), want door erover te klagen haal je die uurtjes slaap toch niet in.

2

2. Huishouden doen

Een pasgeboren baby vraagt al genoeg werk, dus veel energie om het huis te onderhouden blijft er vaak niet over. Tenzij jullie het met elkaar eens zijn dat het huis eruitziet als een stort, maak je maar beter goede afspraken over wie wat doet in het huishouden. Goede afspraken maken goede vrienden (én goede ouders)! En oh ja, zet je schoonmoeder aan het werk wanneer ze op bezoek komt. Zou ze het je kwalijk nemen? 😉

3

3. Bezoek

Dat je schoonmoeder komt helpen in het huishouden is trouwens allemaal goed en wel, tot het dag drie is en ze je ondertussen flink op de zenuwen werkt. Pasgeboren baby’s brengen een stroom van bezoek met zich mee, want iedereen wil dat schattige wondertje natuurlijk eens van dichtbij bekijken, en dat is ontzettend vermoeiend. Maak afspraken (liefst afgestemd op je baby’s ritme) over hoe vaak er bezoek mag komen, hoeveel tijd je tussen de bezoeken nodig hebt en hoe je op een vriendelijke manier bezoekers afwijst.

4

4. Seks

Wanneer je net een baby ter wereld hebt gebracht, is seks echt het állerlaatste waar je aan denkt. Zelfs als je van de dokter een go hebt gekregen om terug met je partner tussen de lakens te duiken, is het oké om te zeggen dat je geen zin hebt. Zorg er wel voor dat de intimiteit tussen jullie niet helemaal verdwijnt, want dat kan ervoor zorgen dat je partner zich afgewezen voelt of afstandelijk en humeurig wordt. Intiem zijn kan op veel andere manieren: knuffelen, een massage, een dutje doen op elkaars schoot, een innige zoen voor jullie allebei uitgeput in de zetel ploffen…

5

5. De baby verschonen

Misschien niet het aangenaamste moment van de dag, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Dus in plaats van te discussiëren over wiens beurt het is: get the job done!

Foto’s: iStock

Lees ook

Partner Content