Beeld: iStock

5 foto’s van je kind die je best niet online deelt

In tijden van sociale media is het ontzettend gemakkelijk om foto’s van je kinderen te delen met de rest van de wereld. Maar toch denk je beter twee keer na wanneer je bepaalde foto’s op internet wil plaatsen…

Welke foto’s van je kinderen deel je best niet online?

Foto’s van je kind zijn school

We zien de school van onze kinderen als een plek waar ze veilig zijn, maar het is een enge wereld daarbuiten. Als je toch foto’s deelt van je kind op school of in de klas, zorg dan dat de naam of herkenningspunten van de school niet op de foto staan.

Naaktfoto’s

Het klinkt vrij logisch, maar hoe lief je baby er ook uitziet als hij in bad aan het spelen is, foto’s waar je kind naakt opstaat deel je beter niet via internet. Je weet immers nooit waar de foto terecht komt en wie er verkeerde bedoelingen mee heeft.

Foto’s met je kind zijn volledige naam op

Trots op het eerste rapport van je kind? Of wil je zijn mooie rugzakje met gepersonaliseerd label delen via Instagram of Facebook? Verberg dan eerste de naam (en andere gegevens) van je kind alvorens de foto te delen. Dat kan gemakkelijk met een fotobewerkingsprogramma.

Zaken die je kind zelf liever niet openbaar wil tonen

Vooraleer je een foto deelt, vraag jezelf dan af of je kind dit zelf ook openbaar zou zetten. Als je kind oud genoeg is, kun je hem of haar vragen of je de foto alsnog mag delen. Is je kindje nog te klein, dan hou je de foto in je privécollectie tot hij of zij wat ouder is.

Foto’s van andermans kinderen

Deze is ook vrij vanzelfsprekend. Het is niet omdat jij graag foto’s wil delen van je kind, dat andere ouders er ook zo over denken. Check dus eerst even met andere mama’s en papa’s voor je foto’s van een verjaardagsfeestje of speelmiddag op internet deelt.

Bron: popsugar.com

Lees zeker ook:

Partner Content