5x gouden raad als je kind online gaat

Door -
kind online
©GettyImages
De schrik van veel ouders: kinderen die de donkere kantjes van het internet alleen moeten trotseren. Veilig en verantwoord internetgebruik is gelukkig ook iets wat je kunt aanleren. Start met deze vijf tips!

1. Je kind heeft interesse in een bepaald platform

Bekijk de site zelf ook even. Veel websites voor kinderen hebben een speciale pagina voor ouders en/of informatie over veiligheid.

2. Je kind wil lid worden van een sociaal netwerk

Maak dan zelf ook een account aan. Word vrienden en bekijk elkaars berichten, maar maak je geen illusies dat je alles te zien krijgt.

3. Bezoek samen eens een aantal websites

Leer je kind wat reclame is. En waar je kind wel op mag klikken en waarop beter niet.

4. Leer je zoon of dochter dat het internet oneindig is en soms best gevaarlijk

Wil je kind een foto plaatsen, laat het zichzelf dan deze vraag stellen: zou ik het erg vinden als deze foto in de aula voor de hele school wordt getoond? Is het antwoord ‘ja’, plaats de foto dan niet. En anders: doe gerust.

5. Maak samen kennis met de online wereld

Maak samen een account aan, bv. op Instagram. Ga samen op ontdekking, bekijk de privacy-instellingen en praat erover. Zo leer jij de app kennen, maar je zoon of dochter ook.

Uit: ‘Het boek van @elindo’, voor jongeren van 9 tot 14 jaar. Uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts. € 19,99.

Nog meer kidstips :

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here