Getty Images

9 x apps die jonge ouders goed kunnen gebruiken

Een klein hummeltje verzorgen, opvoeden en permanent bezighouden; het is niet niks. Daar kan je als jonge ouder dan ook al wel eens wat hulp bij gebruiken. Deze handige apps kunnen daarbij goed van pas komen!

1. MyMedela

Met MyMedela is het net alsof je 24 uur per dag een borstvoedingsdeskundige tot je beschikking hebt. Je borstvoedings- en afkolfsessies worden geregistreerd en je houdt informatie over je baby bij, zoals de lengte, het gewicht, de slaaptijden en hoe vaak je de luier verschoont.

Meer info vind je hier.

2. Oei ik groei

Het je het alom bekende boek ‘Oei, ik groei’ van Hetty van de Rijt al gelezen? Dan zal ook de app je zeker bevallen. De app maakt je er op een handige manier op attent elke keer je kind een sprongetje in zijn ontwikkeling maakt. Met behulp van handige tools – zoals de sprongenwekker, een mijlpalen-dagboek en verschillende gepersonaliseerde schema’s – kun jij de mentale ontwikkeling van je kindje op de voet volgen, en zo goed mogelijk ondersteunen waar nodig.

Meer info vind je hier.

3. White Noise Baby

Sus je baby in slaap met white noise. Deze app maakt rustgevende geluiden voor je baby, zodat de baby in slaap valt of in elk geval rustig wordt. Het gezoem neutraliseert achtergrondgeluid, zodat jouw baby alleen nog het eentonige geluid hoort. Dat heeft een geruststellend effect, want het doet je kleintje denken aan zijn tijd in de baarmoeder.

Er is een heel arrangement aan geluiden beschikbaar, zodat je kunt uitproberen welk geluid het beste voor jouw baby werkt. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld een airconditioner, een ventilator, een hartslag, regen, een stofzuiger, een trein (zou dat écht werken?). Je kunt ook kiezen voor diverse fragmenten van klassieke muziek.

Meer info vind je hier.

4. EHBO-app van Rode Kruis Vlaanderen

Onmisbaar voor wie kleine kinderen in huis heeft – want oh ja: een ongelukje is snel gebeurd – is de app van Rode Kruis Vlaanderen. Omdat je daar als jonge mama of papa natuurlijk niet té veel bij wil stilstaan, is deze app bijzonder nuttig om op je gsm te hebben staan ‘in geval dat’. Is je kind van een muurtje gesukkeld of heeft hij iets in z’n mond gestoken dat daar absoluut niet voor is bedoeld? Dan geeft deze app je heel rustig aan wat je als ouder best kan ondernemen. Is er echt iets ernstig aan de hand, dan bel je natuurlijk best per direct naar de hulpdiensten. Ook die heeft deze app makkelijkheidshalve op speed dial staan!

Meer info vind je hier.

5. Cozi Family Organizer

Van de crèche, naar de kleuterschool van je dochter door naar het werk en dan nog snel even langs de winkel: als jonge ouder ziet het leven er vaak chaotisch uit. Een leuke app om al je to do’s en afspraken netjes en overzichtelijk te ordenen, is dan ook geen overbodige luxe. Cozi Family Organizer is een bijzonder handige en simpel ontworpen familieplanner waarin je alle belangrijke afspraken, etentjes met vrienden, tandarts-bezoekjes en oppasmomentjes kan ingeven. Bovendien kan je iedereen die op de hoogte zou moeten zijn van de activiteiten – opa, oma, de babysit, … – toegang geven tot je kalender, zodat alles voortaan perfect op wieltjes loopt.

Meer info vind je hier.

6. Babysits

Met meer dan 25.000 leden is Babysits de grootste online babysitcommunity van Vlaanderen. Ouders die een babysit nodig hebben, kunnen direct in contact komen met een geschikte oppas of onthaalouder. Dankzij de app kunnen ouders en babysitters nu nog sneller geholpen worden.

Meer info vind je hier.

7. YourAppic

Geen tijd om elke dag aan de slag te gaan met pen, papier en stift om een babyboekje in te vullen? YourAppic is een digitaal babyboekje waarin je alles kunt bijhouden: van foto’s en audiofragmenten tot de belangrijkste momenten die je baby beleeft in z’n eerste maanden. Na ieder levensjaar kun je de tijdlijn exporteren zodat je kind, als het groot is, met 1 druk op de knop door zijn kindertijd heen kan scrollen. Leuk voor nu én later.

Meer info vind je hier.

8. Mindful Family: Meditation App

Het leven van een jonge ouder staat vaak niet stil. Van tijd tot tijd is het dan ook zeker aangewezen om even een korte pauze in te lassen. Geen sinecure als je peuter of kleuter om de tien minuten aan je mouw staat te trekken. Speciaal voor drukbezette ouders met nood aan een zen-momentje werd Mindful Family, de meditatie-app voor het hele gezin ontwikkeld. Je kan er onder andere begeleide meditaties volgen, maar ook laagdrempelige ademhalingsoefeningen die zijn toegespitst op kinderen. Zo leert de app niet alleen jou, maar ook je kind hoe het stress rustig weg kan laten vloeien. En ook daar zal jij dan achteraf je voordeel weer uit halen. Zeker het proberen waard.

Meer info vind je hier.

9. Rootz

Is een van jullie niet zo vaak thuis en wil je toch het voorleesmoment niet missen, of willen oma en opa ook eens een verhaal voorlezen op afstand? De Rootz voorleesapp is een interactieve manier om samen kinderboeken te lezen. Je kunt er niet enkel mee voorlezen, maar ook videochatten en/of samen leerzame spelletjes spelen. Liever samen tekenen of foto’s bekijken? Dat kan ook!

Meer info vind je hier.

Nog meer digitaal nieuws:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content