© Getty Images

Blue Monday? De beste mama-tips van de redactie om deze (grijze) blauwe maandag door te komen

Vandaag is Blue Monday en ja, het stormachtige, donkere weer van de laatste weken, gecombineerd met weinig vooruitzichten genre ‘tuinfeest’ of ‘picknick met het gezin’, voelt die derde maandag van januari inderdaad een beetje blauw. Heb je bovendien ook een dreumes die van griep naar oorontsteking en terug gaat deze winter, met de moeilijke nachten en veelvuldige bezoekjes aan de huisarts als gevolg? Aan deze vijf mama-gelukjes op blauwe maandag trekken wij ons alvast op. Doe je mee?

Solden!

Op deze blauwe maandag gaan de solden hun derde week in en dat betekent mooie kortingen! Scoor dus die net iets te dure, maar zo schattige jurk voor je dochter of die prachtige teddyjas die je zoon volgende winter past! Doorheen het jaar shop je wellicht meer dan genoeg voor je kroost, dus niet vergeten: ook iets voor mama zelf bestellen vanavond.

Blader terug door de tijd

Blauwe maandag kan misschien niet snel genoeg voorbij zijn voor jou, maar met kindjes zou je het liefst voor enkele jaaaaaren op de pauzeknop duwen (afgezien van die gebroken nachten en doktersbezoekjes dan). Waar je een instant gelukkig gevoel van krijgt? Blader eens terug in de schriftjes of invulboekjes waar je af en toe iets in neerpent doorheen het jaar. De datum waarop je kind liep, de hilarische kleuterklespraat rond Sinterklaas… Het moment waarop je die herinneringen vastlegde dacht je misschien dat je dat sowieso niet zou vergeten. Maar door te bladeren in je notities komt het gouden randje van die magische dagen ongetwijfeld terug. Lezen dus!

Maak je lievelingskost!

De feestdagen liggen nu al een dikke twee weken achter ons, dus de kans is groot dat je terug zin hebt in (veel) eten. 😉 Maak dus gerust de lievelingskost van het gezin klaar. En ja, als dat de lasagne van de traiteur is, hoef je vanavond helemaal niet te koken!

Bloemen in huis

Op grijze, blauwe maandagen, lijkt de romantiek soms ver te zoeken.  Hoe je het weer wat opvrolijkt in huis? Met een prachtig winters boeket van amaryllissen wordt het meteen weer wat gezelliger. Wist je dat je nu al de eerste tulpen vindt in de bloemenzaak? En paaseieren in de supermarkt? Ziezo, byebye blauwe-maandag-gevoel!

Knuffel je kind

Op blauwe maandag bestaan er nul redenen om lang over te werken. Rond dus op tijd af en haal je kindje wat vroeger af in de opvang of op school. Plan niet meer al te veel en geniet van je kind dat glimlacht zodra je aan de opvang staat. Ja, een klein kind opvoeden is heel intens, maar binnen zestien jaar is zijn of haar enthousiasme om jou terug te zien op zijn zachtst gezegd een klein beetje… getemperd. Een extra uurtje knuffelen met je baby zorgt voor een bom aan gelukshormonen, precies wat je nodig hebt vandaag!

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content