Reina

Carrièrreswitchende mama’s: Reina ruilde de harde bedrijfswereld in voor een job in het onderwijs

Reina gooide haar leven over een andere boeg nadat ze kinderen kreeg. “Toen ik mama werd, kon ik echt niet meer ontkennen dat ik helemaal niet op mijn plek zat in de harde bedrijfswereld. Een sprong was onvermijdelijk, maar zo spannend.”

Een job in de harde bedrijfswereld was nooit mijn plan

Reina werkte al 5 jaar als personeelsmedewerker in de maritieme sector toen ze voor het eerst mama werd van Mira. “Ik studeerde eigenlijk af als kleuterleerkracht”, vertelt Reina. “Maar na de stages was ik er niet meer helemaal van overtuigd dat het mijn ding wel was. Ik reisde de wereld rond en toen ik terugkwam, had ik heel dringend een job nodig, die liefst goed betaalde. Ze zochten toen iemand op de personeelsdienst van het bedrijf waar mijn papa werkte. 5 jaar later, toen ik plots in verwachting was van mijn eerste dochter, deed ik nog altijd dezelfde job waarvan ik dacht dat ze maar voor even was.”

Ik voelde me niet goed op mijn job, maar ik kon de zekerheid niet vaarwel zeggen

 “Net voor ik voor het eerst mama werd, nam ik ontslag. Maar toen ik plots in verwachting was, krabbelde ik terug. Het was nu niet het moment voor ondoordachte beslissingen.”

Reina:“Net voor ik voor het eerst mama werd, nam ik ontslag. De job was me al 5 jaar niet op het lijf geschreven en het was nu echt wel tijd om uit mijn veilige, goedbetaalde cocon te stappen. Maar toen ik plots in verwachting was, krabbelde ik terug. Het nieuwe prille leven in me, deed me besluiten dat het niet het moment was voor ondoordachte beslissingen. Ik kon nu mijn zekerheid en vast inkomen niet vaarwel zeggen. Hoewel de komst van mijn dochter alles in een ander perspectief plaatste en ik het nu nog moeilijker vond om zoveel energie te verliezen op en aan een plek waar ik me niet goed voelde, was het toch nog altijd gemakkelijker om te blijven. Ik bleef nog ‘even’ plakken en er gingen weer twee jaar voorbij. Toen ik in verwachting was van mijn tweede dochter, Lola, rekte ik het echt niet meer. Ik keerde na mijn bevallingsverlof niet meer terug.”

Toen ik mama werd, kon ik de weerstand die ik voelde niet langer negeren

“Wat ik al 7 jaar niet kon en niet deed, deed ik toen wel. Ik kapte ermee, hoogzwanger en met een heel bang hart.”

Reina: “Hoewel de voorwaarden van mijn job als personeelsmedewerker top waren, voelde ik me er eigenlijk nooit op mijn plaats. De bedrijfswereld was te hard voor me, alles werd vanuit een financieel oogpunt bekeken en dat is niet hoe ik de wereld zie. En toch bleef ik. De job was goed betaald, ik hield van de zekerheid en ik kon gemakkelijk loopbaanonderbreking nemen wanneer ik weer eens een lange reis wilde maken. Maar toen ik voor een tweede keer in verwachting was, kon ik de weerstand die ik voelde niet langer negeren. Alles aan het bedrijf, mijn functie, mijn bazen, ging zo tegen mijn natuur in.”

“Ik denk dat ik uiteindelijk sowieso van job zou zijn veranderd, maar mijn kinderen maakteN de urgentie groter.”

Reina: “Dus wat ik al 7 jaar niet kon en niet deed, deed ik toen wel. Ik kapte ermee, hoogzwanger en met een heel bang hart. En, hoewel ik het niet helemaal zeker weet, vermoed ik dat kinderen krijgen een belangrijke kentering betekende om eindelijk te luisteren naar m’n hart en lijf. Ik denk dat ik uiteindelijk sowieso van job zou zijn veranderd, maar mijn kinderen maakte de urgentie groter. Zij maakten dat ik niet voldoende energie over had om dagelijks te vechten tegen een systeem waarin ik niet paste. Het vroeg zoveel van me, dat mijn gezin er mee onder leed. Wanneer je alleen zelf afziet, ben je meestal nogal geneigd om het toch maar te blijven ondergaan of ervan weg te lopen. Ik denk dat mama worden ervoor heeft gezorgd dat ik een aantal zaken echt niet langer kon negeren.

De diepe sprong was het helemaal waard

Reina: “Toen Lola 3 weken oud was, solliciteerde ik op de ervaringsgerichte school Zeppelin, waar ik nu nog altijd met volle overtuiging aan het werk ben. Het was liefde op het eerste gezicht. Na mijn studies kleuteronderwijs was mijn goesting even zoek, maar hier op Zeppelin kwam ze helemaal terug. Het was een perfecte match, want ik zou me nooit op eender welke school zo goed kunnen voelen als hier.  Ik heb nog altijd geen enkele seconde spijt van mijn beslissing. Al heb ik er bijvoorbeeld financieel wel serieus voor moeten inboeten. Mijn sprong in het diepe, hoe eng die toen ook was, was het zeker waard.”

Het is echt oké om opnieuw te beginnen als je niet gelukkig bent

“Het is zo okÉ, om ergens niet content mee te zijn en het anders te willen. Het is een les die ik mijn kinderen heel graag meegeef.”

Reina: “Als je ergens niet 100% gelukkig bent, is het helemaal oké om de deur te sluiten en iets anders te beginnen. Het was een belangrijke levensles voor mij, maar ook een die ik heel graag met mijn kinderen deel. Zeker nu ze wat groter zijn, besef ik heel vaak hoe belangrijk ik het vind om dat soort keuzes voor mezelf te maken, maar ook om dat voorbeeld mee te geven aan mijn kinderen. Wanneer we een tijdje geleden voorbij mijn vorige werkplek reden, vertelde ik hen over mijn vorige job. Toen ze vroegen waarom ik er niet meer werkte, was ik blij hen te kunnen vertellen dat ik er niet gelukkig van werd en dat ik daarom voor iets anders koos waar ik me wel helemaal goed bij voel. Het is zo oké om ergens niet content mee te zijn en het anders te willen. Dat wil ik hen echt meegeven.”

Jouw verhaal hier?

Gaf jij jouw leven ook een andere wending nadat je kinderen kreeg en wil je jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@libellemama.be en we nemen contact met je op.

Nog mamaverhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content