Getty Images

‘Draag & dans’: nieuwe hype voor mama en baby

Het dragen van je baby in een draagdoek is al enkele jaren een hype onder jonge ouders. Waarom dan ook niet op deze manier dansen met je kindje?

Draag & dans?

Draag & dans is een dansles voor baby’s en hun ouders. De kindjes zitten in een draagdoek- of systeem en mama en/of papa danst. De hype bestaat in Amerika al geruime tijd en is snel overgewaaid naar onze Noorderburen. En ook in België kun je nu terecht voor deze danslessen.

Niets dan voordelen

  • Baby’s worden ontzettend rustig van het dansen, na 5 minuten vallen ze zo goed als  allemaal in slaap.
  • Baby’s behouden het lichaamscontact met mama of papa.
  • Als ouders thuis dezelfde muziek opzetten als in de dansles, worden de baby’s instant rustig.
  • Mama’s en papa’s dansen en werken aan hun conditie en motoriek. Het is géén work – out, maar na een 45-tal minuutjes sta je toch wel te zweten.
  • Er is elke les een professionele draagconsulente aanwezig die elke ouder met raad en daad bijstaat. Wil je eens een ander systeem proberen? Een andere draagdoek? Dat kan. Ze heeft àlles bij. Ze houdt een oogje in het zeil de hele les lang, en controleert regelmatig of de baby’s zich nog comfortabel voelen. Ouders kunnen dus met een gerust hart dansen.
  • Tijdens de les wordt er aangepaste muziek afgespeeld. Dit kan alles zijn: van salsa tot streetdance, van musical tot wals en jazz. Maar telkens wordt er steevast rekening gehouden met o.a. niet te zware bassen in de muziek, teksten, enz

Wil je het eens uitproberen? Meer info vind je hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content