©iStock

Eindelijk tijd voor de lenteschoonmaak

We hebben er even op moeten wachten, maar stilletjesaan kunnen we toch een beetje spreken van lenteweer. Hoog tijd om je huis te onderwerpen aan een grote lenteschoonmaak! Met deze 7 tips maak je het schoonmaken leuker.

  1. Begin bij het begin en maak een planning. Het hele huis aanpakken in één dag, is niet realistisch. Maak een plan en doe elke dag een klusje. Neem de ene dag de volledige badkamer onder handen, de volgende dag zijn de keukenkasten aan de beurt. Op die manier ga je veel efficiënter te werk én houd je tijd over om leuke dingen te doen.
  2. Kies een comfortabele outfit.  Tijdens een uur schoonmaken verbruik je gemiddeld zo’n 250 calorieën. Een sportoutfit is dus zeker een goed idee.
  3. Zet je favoriete muziek op! Maak een afspeellijst met vrolijke nummers en zing gerust mee.
  4. Vraag hulp! Schakel je partner en kinderen in. Gedeelde smart is halve smart.
  5. Durf afscheid te nemen. Die leuke jurk die je écht niet meer past, die niet meer zo trendy trui, die versleten schoenen? Als je ze het afgelopen jaar niet hebt gedragen, is de kans groot dat je het nooit meer zult doen. Gooi ze weg of doe iemand anders er een plezier mee.
  6. Geniet van het eindresultaat. Zodra alles schoon en opgeruimd is, komt het leuke deel. Zet je meubels op de plek die je gewend bent of schik je interieur net iets anders. Zet een pot koffie of thee, ga zitten en geniet van het eindresultaat.
  7. Beloon jezelf: maak een afspraak bij de kapper of de schoonheidsspecialiste. Kruip op de bank met een goed boek of bekijk alle nieuwe afleveringen van je favoriete tv-serie.

Bron: Libelle.be

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content