Getty Images

Ontluikend: zo haal je het kind in jezelf naar boven

De dag dat je ouder wordt, lijkt het alsof je helemaal verandert. Het spontane moet in de meeste gevallen plaatsmaken voor een onvoorwaardelijke verantwoordelijkheid. Natuurlijk komt je kind altijd op de eerste plaats, maar soms is het een goed idee om even wat losser te worden en het kind in jezelf naar boven te halen.

Natuurlijk is het niet niets: mama of papa worden zet niet enkel je wereld overkop, maar legt ook de grootste verantwoordelijk bij je neer die er bestaat: de zorg voor een kind. Misschien had je dit op voorhand niet kunnen bedenken en ging je ervan uit dat jij een coole ouder zou worden. Zo eentje die niet alles drie keer controleert of de hele dag loopt te roepen wat de kinderen nog allemaal moeten doen.

Vind je van jezelf dat je best wat losser door het leven mag gaan? Dan is het tijd om je innerlijke kind naar boven te halen.

Haal het kind in jezelf naar boven

Je denkt misschien dat je je innerlijk kind ergens onderweg kwijtspeelde, maar het zit nog degelijk in je. Misschien iets meer verborgen dan bij iemand anders, maar ze is er nog steeds. Het goede nieuws is dat er bepaalde activiteiten zijn die je makkelijk dichter bij haar kunnen brengen.

Een aantal tips:

Tekenen en kleuren

Kinderen tekenen vaak om hun emoties te verwoorden, maar ook voor volwassenen kan het heilzaam werken. Door te tekenen of te kleuren vind je je eindeloze fantasie en creativiteit misschien terug die je als kind had. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten kleurboeken of tekencursussen speciaal voor volwassenen. Kies iets dat aansluit bij je interesses en geniet!

Nostalgie: films of muziek van vroeger

Een plaatje opleggen waar je vroeger als kind dol op was of een serie bekijken uit je jeugd. Het kan wonderen doen! Door herinneringen op te halen, krijg je meer inzicht in hoe jij was als kind.

Speel!

De beste manier om in het moment te blijven is je volledig overgeven. Ravot buiten in de tuin met je kinderen, hou een kussengevecht of kietel elkaar tot jullie niet meer kunnen van het schaterlachen. Je voelt niet enkel het innerlijke kind in je naar boven komen, maar het is ook goed voor jullie onderlinge band. Het fysieke contact tenslotte zorgt voor het vrijkomen van gelukshormonen. Niets dan voordelen dus!
Tip: laat je zeker ook eens gaan in de speeltuin. Wanneer is de laatste keer dat je kriebels in de buik voelde tijdens het schommelen of als je een glijbaan af ging?

Ga op zoek naar iets nieuws

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Op zoek gaan naar iets nieuws om te leren brengt de verwondering terug waar je als kind zo van genoot. Zoek een nieuwe hobby, leer een taal of een sport die je nog nooit eerder probeerde. Zie het als een nieuwe start. Succes!

Bronnen: happinez.nl, blijtijds.nl

Ook interessant voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content