© Reporters / Abaca

Hartverscheurend: Lily Allen getuigt over geboorte van doodgeboren zoontje

In 2010, na amper 6 maanden zwangerschap, beviel Lily Allen van een zoontje, dat overleed bij de geboorte. Een erg traumatiserende ervaring waar de zangeres onlangs openlijk over getuigde.

Tijdens een uitzending van Woman’s Hour op BBC Radio 4 gaf de Britse zangeres Lily Allen (33) een hartverscheurende getuigenis over de geboorte van haar doodgeboren zoontje, George. Ze was uitgerekend begin 2011, maar beviel 3 maanden eerder ten gevolge van een virale infectie.

De hartverscheurende getuigenis van Lily Allen

“De bevalling begon al erg vroeg en ze hebben mijn baarmoederhals dichtgenaaid om te voorkomen dat deze bleef opengaan. Het heeft ongeveer een week geduurd tot de arbeid echt begon, terwijl de baby nog heel, heel klein was”, herinnert de zangeres zich. “Op het moment van mijn bevalling vertelden de artsen me dat ze eerst een polsslag hadden en dan plots niet meer. De navelstreng had zich rond de nek van de baby gewikkeld en hij was te klein.”

Alsof je kind verliezen nog niet erg genoeg is, was de nachtmerrie voor Lily Allen nog niet afgelopen… “Het moeilijkste was de complicatie van deze bevalling. De baby was zo klein dat hij halverwege het geboortekanaal vast zat. Zijn huid was te fragiel om hem er met hulpmiddelen uit te halen. Er was een periode van ongeveer twaalf uur dat mijn baby dood tussen mijn benen zat. Het was ongelooflijk traumatisch. Ik denk dat ik daar nooit overheen zal komen.”

Opnieuw zwanger

Ongeveer een jaar later, waren Allen en haar toenmalige echtgenoot Sam Cooper, van wie ze in 2015 scheidde, opnieuw in verwachting. In november 2011 beviel ze van een dochtertje, Ethel en in 2013 verwelkomde het koppel nog een tweede dochter, Marnie. “Ethel was erg ziek tijdens de eerste acht maanden van haar leven, maar drie maanden na haar geboorte ontdekte ik dat ik zwanger was van haar zusje, Marnie”, zegt de zangeres nog. “In die periode kwamen de baby’s bij mij op de eerste plaats.”

Meer celebnieuws:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content