Het leven van een mama: zo doet Kelly het

Het leven met kinderen, dat is prachtig, en we houden zoveel van hen, maar eerlijk: het loopt niet altijd van een leien dakje. En de vraag die we ons allemaal meer dan eens stellen: ‘Hoe doet zij het toch?’ Want al die andere mama’s hebben het altijd zo goed voor elkaar. Of toch niet helemaal? In de rubriek ‘Zo doet zij het’ vertellen mama’s over hun aanpak. Vandaag: mama Kelly Derhaeg.

EVEN VOORSTELLEN

Kelly is mama van Raphaël (4,5 jaar) en Gabriël (10 maanden). Ze is al jarenlang gelukkig samen met papa Wesley. Kelly: “Na onze relatie van meer dan tien jaar, gaven we elkaar eindelijk het jawoord in 2019. Ondertussen zijn we bijna drie jaar getrouwd. Aangezien we beiden van lekker eten houden, proberen we elke maand een momentje van qualitytime in te lassen, en samen te gaan uiteten.”

Kelly: “In mijn ‘vrije tijd’, die momenteel voornamelijk in het teken van de kinderen staat, ben ik graag bezig met interieur. Ik heb veel tijd gestoken in de inrichting van de jongenskamers. Inspiratie vind ik vooral online. Enkele van mijn favoriete interieuraccounts op Instagram zijn @dennisdtj of @_kerstens.

Mama Kelly en de twee kids.

FAVORIETE KIDSPROOF GERECHT

Elke mama heeft er zo één of meer, niet? Dat ene gerecht waarmee je altijd scoort bij je kroost, of iets dat je altijd in huis of de diepvriezer hebt en snel klaar is? Wat is het jouwe?

Kelly: “Raphaël is niet zo’n gemakkelijke eter. Twee jaar geleden kon hem nog alles smaken, maar nu is hij kritischer. De meest eenvoudige gerechten zoals spaghetti, pizza, … kunnen hem niet echt bekoren, om nog maar te zwijgen over onze groene vriendjes.😊 Tóch zijn er een aantal gerechtjes waarmee ik wel kan scoren! Een puree van spinazie met fishsticks tover ik in een handomdraai op tafel en kan menig mondje bekoren. Elke week maak ik verse soep die in de vriezer gaat, zodat ik altijd een gezonde snack kan aanbieden als een hongertje de kop opsteekt. Gabriël proeft ook af en toe mee van wat zijn grote broer krijgt voorgeschoteld. Hij is gelukkig met alles wat er op zijn bordje verschijnt.”

“Onze grootste aanwinsten? Raphaël zijn loopfiets zorgde dat hij moeiteloos leerde fietsen. De draagzak van Gabriël zorgt dat hij dicht bij me is en dat ik mijn handen vrij heb. En terwijl ik buiten van de zon geniet doet ‘ons Janine’ haar werk: de robotstofzuiger met dweilfunctie is zalig”

BESTE ONTDEKKING

Wat is je beste ontdekking sinds je kinderen hebt? Dat kan echt alles zijn. Een toffe plek waar je altijd naartoe trekt als je met hen alleen bent. Je beste aankoop ooit? Of een echte life hack? Vond je een manier om dingen te doen waardoor je veel tijd bespaart? Of misschien leerde iemand je ooit om iets wat altijd een gedoe was anders te doen, waardoor het nu vanzelf gaat?

Kelly: “Ik probeer met de kinderen vaak naar buiten te gaan. Sinds de geboorte van Gabriël heb ik mezelf een draagzak aangeschaft. Dit is een echte aanwinst! Gabriël geniet ervan om dicht bij zijn mama te zijn, en ik heb mijn handen vrij. Ideaal als je nog een kindje hebt rondlopen!”

“Raphaël vindt het heerlijk om in de buitenlucht te vertoeven en heeft plezier aan alles waar wielen onder zit. Een van de grootste aanwinsten was zijn loopfiets. Hij kreeg hem op zijn eerste verjaardag cadeau en heeft er tot op de dag van vandaag nog steeds plezier van. Hebben we een tripje gepland? Dan moet de loopfiets zeker mee. Het heeft er bovendien voor gezorgd dat hij heel snel kon fietsen. Zonder moeite sprong hij op zijn eerste fiets en trapte hij zonder hulp vooruit voordat hij drie jaar was.”

“Terwijl wij dan buiten genieten van het zonnetje op onze snoet, doet ons ‘Jeannine’ binnen haar werk. Ik ben enorm tevreden van onze robotstofzuiger met dweilfunctie die tussendoor ook ons huisje een beetje proper houdt. Geen overbodige luxe met een kruipertje in huis!”

EEN DOORDEWEEKSE DAG

Hoe doen jullie het? Om hoe laat staan jullie op? Hoe verloopt de ochtend? Wie vertrekt naar waar, om hoe laat, wie gaat met wie mee? Wie haalt weer op? Wie kookt? Is er een weekmenu of moeten jullie nog naar de winkel? Zijn er nog avondactiviteiten? Voor jou of de kinderen? En wanneer is het werk klaar? Zet je nog iets klaar voor morgen?

Kelly: “Aangezien Gabriël een vroege vogel is, zijn we vaak al voor 6 uur wakker. Hij krijgt dan een flesje en mijn man en ik maken ons rustig klaar. We zorgen dat de boterhamdozen klaar zijn en dat de rugzak dus vertrekkensklaar is. Vaak steek ik dan nog even een wasmachine in, of plooi ik nog wat was. Rond 7 uur maken we Raphaël wakker, zodat hij op het gemak nog even tv kan kijken. Hij houdt van ‘slow mornings’, en heeft altijd even tijd nodig om op gang te komen! (Ochtendhumeur: check!). Wie wie wegbrengt en ophaalt, wordt vaak de avond ervoor besproken aangezien mijn man elke dag wisselende uren heeft. Meestal haal ik de kids weer op na het werk en begin ik al aan het avondeten. We eten samen rond 18 uur,  daarna staat mijn man in voor het opruimen en afwassen zodat ik de kinderen al in bad kan steken. Om 19.30 uur leggen we de kids in bed, zorgen we dat alles klaarstaat voor de dag erna en proberen we nog wat tijd te maken voor elkaar.”

“Vrijdagavond is bijzonder. Dan doen we van ‘aperitieven’. Met een glaasje cava (en een kidibul voor Raphaël), wat chips en olijfjes zetten we samen het weekend in.”

(WINNER) SLAAPRITUEEL

De kinderen in bed leggen … Hoewel we hen uiteraard hun moment gunnen, is het toch altijd het leukst dat deze allerlaatste stap van de dag ook gewoon vlot verloopt. Voor iedereen. Hoe doe jij het? Wat is jouw ritueel en waarom? En werkt het?

Kelly: “Ik heb redelijk wat tijd gestoken in de inrichting van de slaapkamers van de kinderen. Zachte maar vrolijke kleuren, een bedhuisje met lampjes rondom en leuke schilderijen tegen de muren maken dat Raphaël hier graag vertoeft. Ik probeer altijd een rustmomentje te creëren door samen even de dag terug te overlopen of door samen een boekje te lezen. Dat zorgt ervoor dat hij ook gemakkelijk in slaap valt.”

“Onze kleinste daarentegen is vaak een ander paar mouwen. Ook bij hem houden we vast aan een strak slaapritueel, maar desondanks protesteert hij toch nog vaak om te gaan slapen.”

KINDVRIENDELIJKE HOTSPOT

Ken jij een supertoffe bar, een brunchplek of restaurant waar jij én je kinderen graag komen?

Kelly: “In de zomer gaan we graag bij Keo’s in Uikhoven iets eten. Vanop het terras kun je de kinderen in de speeltuin bezig zien. Ze houden er ook alpaca’s en andere dieren.”

“Ook brasserie Lindenhof in Zutendaal is een aanrader om met kinderen te komen. Er is een grote speeltuin met zandbak waarin de kinderen uren zoet zijn.”

“Maar het liefst genieten we van een heerlijke maaltijd in het restaurant van Terland of drinken we een lekkere cocktail aan de strandbar van het nieuwe Center Parcs-complex in Dilsen-Stokkem. Het is heerlijk vertoeven in dit pareltje midden in de natuur. Er is bovendien een binnenspeeltuin voor kinderen en er zijn zoveel mogelijkheden: je kunt onder andere een wandeling maken of een bootje huren.”

HELP ME PLEASE

Misschien loop je niet enkel over van de tips, maar bots je ook tegen iets aan? Wat lukt er minder goed, welke vraag heb je of naar welke tips kijk jij uit?

Kelly: “Hoewel we vasthouden aan een strak slaapschema, wil Gabriël niet graag naar zijn bedje.”

DEEL JIJ HIER BINNENKORT JOUW TIPS EN TRICKS?

Bezorg ons dan jouw antwoorden op bovenstaande vragen, samen met een leuke foto van jou en je kind(eren) in een mailtje aan info@libellemama.be.

NOG MEER TIPS VOOR JE LEVEN ALS MAMA?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content