Het leven van een mama: zo doet Liam Amar het

Het leven met kinderen, dat is prachtig, en we houden zoveel van hen, maar eerlijk: het loopt niet altijd van een leien dakje. En de vraag die we ons allemaal meer dan eens stellen: ‘Hoe doet zij het toch?’ Want al die andere mama’s hebben het altijd zo goed voor elkaar. Of toch niet helemaal? In de rubriek ‘Zo doet zij het’ vertellen mama’s over hun aanpak. Vandaag: Liam Amar.

Even voorstellen

Liam Amar (41 jaar) woont samen met Ief (50) en architect. Ze vormen een nieuw samengesteld gezin. Liam heeft een prachtige tweeling Enea en Yarden (12 jaar) met Wannes (één van haar beste vrienden). Ief heeft drie kinderen uit een vorige relatie: Erin (18 jaar), Farah (16 jaar) en Isaak (bijna 12 jaar).

“Ik werk op het leerlingensecretariaat van de Spectrumschool in Deurne. Daar ben ik met mijn gat in de boter gevallen, want ik heb de beste collega’s en een enorm toffe job. Vrienden en familie zijn voor mij superbelangrijk, en ik vind het zalig om voor hen te koken. Ik reis ook heel erg graag. En vooral het thuiskomen na een reis is één van mijn kleine gelukjes.”

FAVORIETE KIDSPROOF GERECHT

Elke mama heeft er zo één of meer. Dat ene gerecht waarmee je altijd scoort bij je kroost, of iets dat je altijd in huis of de diepvriezer hebt en snel klaar is? Wat is het jouwe?

Liam: “Mijn topgerecht is een superlekker gerechtje van Ottolenghi: burrata met gegrilde
druiven, uit zijn kookboek Simple. Het is ook echt supersimpel om te maken, maar zò goed. Voor mijn kinderen is het altijd een beetje feest wanneer ik dit op tafel tover.”

BESTE ONTDEKKING

Wat is je beste ontdekking sinds je kinderen hebt? Een toffe plek waar je altijd naartoe trekt als je met hen alleen bent. Je beste aankoop ooit? Of een echte lifehack? Vond je een manier om dingen te doen waardoor je veel tijd bespaart? Of misschien leerde iemand je ooit om iets, wat altijd een gedoe was, anders te doen, waardoor het nu vanzelf gaat?

Liam: “Elk jaar trek ik met mijn kinderen naar mijn familie is Israël. Echte family time, want alle tijd gaat naar mijn kinderen en mijn familie. Na een druk jaar kijken we daar elke keer heel erg naar uit. We eten uitgebreid en gaan elke dag naar zee. Door corona hebben we vorig jaar een jaar moeten overslaan, maar dit jaar gaan we dat dubbel en dik goedmaken. Ik krijg al vlinders in mijn buik als ik eraan denk…”

EEN DOORDEWEEKSE DAG

Om hoe laat staan jullie op? Hoe verloopt de ochtend? Wie vertrekt naar waar, om hoe laat, wie gaat met wie mee? Wie haalt weer op? Wie kookt? Is er een weekmenu of moesten jullie nog naar de winkel? Zijn er nog avondactiviteiten? Voor jou of de kinderen? En wanneer is het werk klaar? Zet je nog iets klaar voor morgen?

Liam: “Omdat we een samengesteld gezin zijn, is elke dag anders. Soms zijn we met 7, soms met 2 en soms met 4.

Ik sta altijd op om 6.15 uur en maak mezelf klaar. Mijn dochter staat rond 6.30 uur op en dan komt ze wat gezellig met mij keuvelen. De andere kinderen staan rond 7 uur op. Alles verloopt redelijk rustig omdat iedereen vaste taken heeft.

Wanneer ik naar mijn werk vertrek, worden mijn kinderen opgepikt door hun papa. Ze ontbijten bij hem thuis.

Ik vertrek om 7.30 uur naar mijn werk. En mijn kinderen worden op dat moment door hun papa opgepikt. Ze ontbijten samen en maken hun brooddozen bij Wannes thuis.

We hebben niet echt een weekmenu. Elk weekend beslis ik wat we de komende week zullen eten. Op dinsdag eten we wel altijd een andere soort soep met boterhammen. Die gewoonte is ontstaan omdat er op dinsdag heel veel hobby’s op de planning staan en dan is soep een gemakkelijke oplossing.”

(WINNER) SLAAPRITUEEL

De kinderen in bed leggen. Hoewel we hen uiteraard hun moment gunnen, is het toch altijd het leukst dat deze allerlaatste stap van de dag ook gewoon vlot verloopt. Voor iedereen. Hoe doe jij het? Wat is jouw ritueel en waarom? En werkt het?

Ik fluister mijn kinderen elke avond in hun oren dat ik hen het liefste zie van de hele wereld. Voor eeuwig en altijd.

Liam: “Ik hoef mijn kinderen niet meer in bed te leggen. Dat doen ze helemaal zelf. Ik knuffel ze nog wel elke avond en fluister hen elke dag in hun oren dat ik hen het liefste zie van de hele wereld. Voor eeuwig en altijd.”

Met een Chef-kok als papa weten mijn kinderen  heel goed wat goed eten is. Het zijn echte Bourgondiërs.

KINDVRIENDELIJKE HOTSPOT

Ken jij een supertoffe bar, een brunchplek of restaurant waar jij én je kinderen graag komen?

Liam: “Wij gaan supergraag eten bij de Middle Eats in Antwerpen. Een heerlijk Israëlisch restaurant. De kinderen gaan graag op restaurant. De papa van mijn kinderen is de chef en mede-eigenaar van restaurant La rosa in Edegem, dus mijn kinderen weten heel goed wat goed eten is. Het zijn echte bourgondiërs.”

HELP ME PLEASE

Misschien loop je niet enkel over van de tips, maar bots je ook weleens tegen iets aan? Wat lukt er minder goed, welke vraag heb je of naar welke tips kijk jij uit?

Een samengesteld gezin doet je misschien wel nog meer stilstaan bij de opvoeding.

Liam: “Omdat we een samengesteld gezin zijn, is het soms een hele uitdaging om onze opvoedingsstijlen op elkaar af te stemmen. Al kan ik nu, na 7 jaar, met trots zeggen dat het aan het lukken is. Mijn lief en ik praten heel veel over wat we aan onze kinderen willen meegeven. En een samengesteld gezin doet je misschien wel nog meer stilstaan bij de opvoeding.”

DEEL JIJ HIER BINNENKORT JOUW TIPS EN TRICKS?

Bezorg ons dan jouw antwoorden op bovenstaande vragen, samen met een leuke foto van jou en je kind(eren) in een mailtje aan info@libellemama.be.

NOG MEER TIPS VOOR JE LEVEN ALS MAMA?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content