© iStock

Hoeveel spenderen ouders aan Kerstmis?

Het is algemeen geweten dat het eindejaar een dure periode is. Cadeautjes voor ouders en grootouders, kinderen en kleinkinderen, neefje en nichtjes… De lijst is lang. Maar hoeveel geven Belgische ouders gemiddeld uit aan Kerstmis?

Deloitte, een organisatie die zich bezighoudt met dienstverlening en advies op financieel en zakelijk gebied, organiseert jaarlijks een enquête om te onderzoeken wat het budget is van Belgische ouders tijdens de kerstperiode.

Uit de enquête van 2017 blijkt dat Belgische ouders gemiddeld minder spenderen dan de rest van Europa. In België geven we ongeveer 432 euro uit. In Europa bedraagt het kerstbudget gemiddeld 445 euro en dat bedrag omvat cadeautjes, eten en drinken.

En wat zijn de populairste kerstcadeaus in België?

Wat de kerstcadeaus betreft, blijkt dat we toch het vaakst kiezen voor een envelopje met geld. Heb je nog inspiratie nodig voor een cadeau? Hier is alvast de top 10 van populaire kerstcadeaus:

  1. Geld
  2. Boeken
  3. Cadeaubonnen
  4. Restaurantbonnen
  5. Reischeques
  6. Kleding en schoenen
  7. Make-up en parfum
  8. Verzorgingsproducten
  9. CD’s
  10. Smartphones

De meesten kopen hun cadeaus al begin december, tussen de 1ste en 15de (34,1 procent), of tussen de 15de en 24ste (30 procent). Een klein deel (6 procent) koopt cadeautjes op het laatste moment, tussen 24 en 31 december.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content