© iStock

Knappe mensen krijgen vaker een dochter

Heb je één of meerdere dochters? Dan hebben we leuk nieuws voor jou! Een “onderzoek” heeft namelijk uitgewezen dat knappe mensen vaker een dochter krijgen.

Dat opmerkelijke onderzoeksresultaat komt van Dr. Satoshi Kanazawa, een evolutionaire psycholoog aan de London School of Economics.

Voor het onderzoek gebruikte Kanazawa gegevens van 17.000 Britse babies geboren in maart 1958. Op zevenjarige leeftijd kregen de kinderen een cijfer voor hun ‘aantrekkelijkheid’ en later, op 45-jarige leeftijd, werd hen gevraagd naar het geslacht van hun kinderen.

Wat bleek? Degenen die destijds aantrekkelijk werden gevonden hadden voornamelijk dochters, wie die als onaantrekkelijk werd beschouwd, had vooral zonen.

Nuttige genen worden doorgegeven

Volgens dr. Kanazawa zou dat komen omdat ouders voornamelijk nuttige genen doorgeven aan hun kinderen en aangezien vrouwen meer voordeel hebben van een knap uiterlijk dan mannen, geeft een moeder die genen door aan haar dochters. Hetzelfde geldt voor mensen die minder aantrekkelijk, maar bijvoorbeeld wel erg atletisch zijn. Zij geven hun sterke genen door, waar jongens dan weer meer voordeel van hebben.

Meer kinderen

Kanazawa was trouwens niet de enige die dit heeft onderzocht. Uit een andere studie, uitgevoerd bij 2.000 Amerikanen, bleek dat knappe vrouwen meer kinderen krijgen, waarvan de meeste vrouwen zijn. Deze onderzoeker zei ook nog dat de schoonheidsgenen niet worden doorgegeven aan zonen.

Natuurlijk moeten we deze onderzoeken met een korrel zout nemen, want schoonheidsidealen veranderen niet alleen doorheen de jaren, maar wie bepaalt nu of iemand knap is of niet?

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content