© Getty Images

Naar het zwembad: herken jij deze moedertypes?

Als het zwembadseizoen in volle gang is, loont het zeker de moeite om eens goed rond je te kijken. Je kunt namelijk verschillende moedertypes aan het zwembad onderscheiden. Heb jij deze al gespot?

Welk van deze moedertypes ben jij?

De peutermama

Je herkent deze mama vooral aan het arsenaal zwembandjes en andere zwem- of drijfhulpmiddelen dat ze bij zich draagt. En dat blijkt nodig. De peuter kan uiteraard nog niet zwemmen, maar denkt toch dat hij goed genoeg is voor een olympische medaille. De mama leeft in een constante staat van angst, gewoon omdat haar peuter die niet heeft. “Kijk mama, ik zwem”, roept hij vrolijk.

De ‘ik-heb-meer-snacks-dan-de-winkel’-mama

Deze mama draagt niet enkel een tas met zwemspullen, maar ook eentje met zoveel eten dat je zou denken dat ze de hele week aan het zwembad blijft kamperen. Om nog maar te zwijgen van de aparte koeltas. Om de zoveel tijd duikt ze in de tassen en tovert er sandwiches voor iedereen uit, en drankjes, fruit, gesneden groentjes, koekjes in alle soorten en zelfs chips. Deze mama kan haar eigen kraampje beginnen!

De voorzitster van de boekenclub

Duidelijk een mama met oudere kinderen die probleemloos kunnen zwemmen als we haar zien liggen aan het zwembad, helemaal in de ban van het boek dat ze aan het lezen is. We zijn jaloers op de stapel magazines die op haar ligt te wachten. En tussendoor heeft ze nog tijd om Instagram en Twitter te checken.

De fitte mama

Dit is de mama met spieren die zelfs zichtbaar zijn voor het ongetrainde oog. Voor haar is het zwembad niet de plaats om te ontspannen, maar een plek voor een stevige work-out. Terwijl de meesten van ons hun best doen om zo onopvallend mogelijk uit ons strandkleed en in het water te glippen, blijft deze mama vrolijk baantjes trekken.

De stijlvolle mama

Je ziet haar van ver aankomen, met haar perfecte bikini en prachtige beach wave krullen. Ze is mooi bruin, maar niet té. Om haar arm draagt ze gevlochten armbandjes en haar voeten zijn gehuld in de meest trendy sandalen. Aan haar zijde een al even stijlvolle man en dito kids.

De ‘ik-kocht-de-hele-winkel-met-zwemspullen-leeg’-mama

Ze is werkelijk op alles voorzien en heeft meer luchtmatrassen – in alle vormen en kleuren – dan kinderen. Verder in de tas: een hippe zwemband, duikbril met snorkel, duikspeelgoed en een tennisset voor in het water. Alles netjes gelabeld met de familienaam. Wil zoonlief liever met een emmertje spelen? Geen probleem, ook dat tovert ze uit haar tas!

De ‘is-dat-water-of-wijn’-mama

Ze heeft altijd dezelfde ondoorzichtige waterfles bij zich, net zoals haar vriendinnen. Het valt op dat ze net iets te makkelijk giechelen. Zou ze iets te verbergen hebben? Misschien is de waterfles wel gevuld met … wijn?

De professionele multitasker

Deze mama lijkt werkelijk alles te kunnen aan dat zwembad: mails bijwerken op haar laptop, spelen met de oudste en de baby voeden. Ligt daar ook nog een handwerkje?

De mama die vroeger vast redder was

Je herkent ze vast, de mama die de hele tijd heen en weer loopt en haar kinderen toeschreeuwt ‘opgepast, niet lopen’ of ‘daar mag je niet duiken’. De echte redders worden er lichtjes zenuwachtig van. Gelukkig heeft ze haar rode badpak en fluitje thuisgelaten!

Bron: simplemost.com, me-to-we.nl

Ook interessant voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content