©iStock

Momify: Tinder voor de strijk

Heb jij op je vrije avond of op zondagvoormiddag wel iets beters te doen dan de strijk? Dan biedt Momify de oplossing! Met de app vind je de ideale date voor je strijk!

Steeds minder Belgen doen zelf hun strijk. Uit het tijdsonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) dat eind vorig jaar verscheen, blijkt dat strijken langzaam een stille dood aan het sterven is als huishoudelijke karwei. Waar in 1999 nog 62% van alle vrouwen zich met strijken bezighield op weekdagen, is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. In 2013 nam dat aantal af tot 49% en bij millennials zelfs tot 42%. Dat verklaart ook het succes van strijkateliers of huishoudhulpen.

Strijken moet wijken

De Momify-app ziet zichzelf als een aanvulling op de reeds bestaande diensten. Millennials leven met een ‘work hard, play hard‘-mentaliteit en daarbinnen moet strijken wijken. Maar een huishoudhulp inschakelen voelt vaak nog als een brug te ver. Momify speelt hierop in met de lancering van een app die millennials in contact brengt met wasmama’s in de buurt.

Rimpelloos leven met Momify

Met de Momify-app kun je snel en eenvoudig je strijk laten doen. Gebruikers die hulp wensen met hun strijk, worden in contact gebracht met ‘wasmama’s’ die bereid zijn om hulp te bieden. Op basis van enkele criteria worden wasmama en klant aan elkaar gematcht. Via de berichtenfunctie kunnen beiden vervolgens praktische afspraken maken. Momify maakt ook gebruik van een wederzijds beoordelingssysteem.

De app is nog in ontwikkeling, maar de eerste reacties op de bètaversie zijn alvast positief. Vanaf september zal Momify in beide landstalen gratis beschikbaar zijn in de App Store en Google Play.

Lees ook:

Partner Content