10 x mooie en makkelijke kapsels voor drukbezette mama’s

Door -
Beeld: Christian Vierig/Getty Images.
Geen tijd om 's ochtends al te veel tijd in de badkamer door te brengen of geraken jouw lokken door de dag ook al eens verstrikt in wat papjes of een stel grijpgrage handjes? Dan zijn hier een paar snelle én stevige kapsels die je - 24 uur lang als dat moet - onberispelijk voor de dag doen komen.

Nee, tijd voor ingewikkelde coupes of uren vlechtwerk heeft een mama ‘s ochtends in de badkamer meestal niet. Geen nood, want een stijlvolle, vlotte en toch stevig zittende coiffure hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn of lang te duren. Met deze tien leuke kapsel-ideetjes ben je de hele dag door zowel kinder- als buitenwereld-proof.

1 / 10
Warrige lage staart-bun

Een eerste leuke optie is een warrige en snel samengenomen lage staart, die je zelfs niet noodzakelijk helemáál door het elastiekje trekt. Erg makkelijk en zo zitten je langste lokken toch handig samengepakt.

Beeld: pinterest via prettypicsdelightfultips.tumblr

Dubbel gevlochten zij-staart

Ook niet bijster moeilijk, en erg handig wegens voorste lokken weg uit het gezicht is een dubbele zijwaartse kopvlecht met het voorste haar. Eenmaal aan het hals-gedeelte aanbeland met je vlechtwerk? Bind het haar dan samen met een elastiek en laat de rest uitvallen in een gewone paardenstaart. Weten hoe het moet? Bekijk dan eventueel deze tutorial van barefootblondehair.

Beeld: pinterest

Halve updo met dotje

Nog een handige manier om het haar tijdens een drukke dag uit ogen en gezicht te houden is een halve updo, waarbij het grootste gedeelte van het haar wel los blijft hangen, maar je ook een deeltje – met name het middelste en voorste stuk – samenbindt in een klein dotje midden op het hoofd. Hip en makkelijk.

Beeld: pinterest via Instagram @brittsully 

Bobby gepind

Ook leuk: een deeltje van je haar vastpinnen met een bobby pin. Ook andere haaraccessoires en speldjes zijn dit seizoen helemaal hip: van oversized spelden met een luipaardmotiefje, tot opzichtige logo-spelden met een leuke term of een schuifspeld met heel wat diamantwerk op – of zelfs alles samen; alles kan en alles mag.

Beeld: pinterest

Dot met opwaartse vlecht

Een hoge dot met aan de ‘onderkant’ een oplopende vlecht: het ziet er misschien moeilijk uit, maar dat is het zeker niet. Stap een: ga met je hoofd voorover hangen en vlecht het haar gewoon zoals anders, maar dan in de opwaartse richting. Als je de kruin van het hoofd bereikt hebt, draai het haar dan samen in een dot. Steek eventueel extra vast met een paar schuifspelden.

Beeld: pinterest via bestekapsels

Warrige low bun met sjaaltje

Ook érg stijlvol en toch absoluut niet moeilijk om maken is dit warrig samengedraaide lage dotje. Het makkelijkst wanneer je niet al té lange lokken hebt, maar ook haalbaar als dat wel het geval is. Het sjaaltje is niet enkel een van de hipste haaraccessoires van het moment, maar houdt je haar ook uit je gezicht.

Beeld: pinterest. 

Schouderlang met slag

Ook bijzonder hip, is een halflang kapsel tot iets boven op nét op de schouder met een slagje in. Het mooist is een variant die vanboven aanzet in een donkerbruine haarkleur en naar onderen toe ombré-gewijs uitloopt in een wat lichter tintje.

Lage staart met verwilderde overdo

Alweer in de categorie ‘het hoeft niet altijd even strak en netjes’: de lage pony met een verwilderde overslag. Houd bij het samenbinden van je paardenstaart twee lokken aan de flanken van je gezicht – liefst vlak boven de oren – los. Als de staart vastzit, neem dan de resterende lokken en draai ze nog om het elastiekje waarmee je het haar vastbond. Steek de punten op het eind onder diezelfde elastiek en verstevig indien nodig nog met wat schuifspelden. Wees zeker niet te netjes en trek het haar op verschillende plaatsen opnieuw een beetje omhoog om het gewenste effect te verkrijgen.

Beeld: pinterest via They all hate us 

Fishtail-detail

Ook leuk en een beetje warrig is een loshangende coupe met een visgraatvlechtje als detail. Neem eerst twee lokken bovenaan het haar samen, bind vast met een klein elastiekje en haal vervolgens het verkregen staartje eenmaal door de opening heen, waardoor een soort schroef-effect ontstaat. Vlecht de rest van het staartje volgens een visgraat-patroon.

Beeld: pinterest

Lekker cool: de mom bun

Tot slot is hier misschien wel hét favoriete kapsel van de drukbezette mama met kleine kindjes (overigens helemaal hip momenteel): bind het haar gewoon supercasual samen in een wilde dot. Rare vormen, een rommelig voorkomen en wat uitstekende sprietjes haar zijn een must; als dát niet handig is.

Beeld: pinterest via @loseittolust

Lees ook: Weg met die wallen! 9 x tips  14 x sneakers voor mama’s die de hele dag rondrennen  Hip én handig: 7 x trendy luiertassen 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here