Getty Images.

Online borrel: 6 x apps om dit weekend toch te keuvelen met andere mama’s

Deadlines halen aan de keukentafel, je kinderen 24/7 bezighouden en onderwijl nog eens de was en de plas doen ook. Een mens zou voor minder een ‘wit wijntje’ onder vriendinnen kunnen gebruiken. Met deze leuke apps valt jouw weekendborrel met andere mama’s ook in coronatijden niet in het water!

1. Houseparty

Dé app die deze dagen niet op je tablet, smartphone of laptop mag ontbreken? Houseparty, natuurlijk! De videochat-app die al sinds 2016 op de markt is, maar die sinds de corona-uitbraak een enorme boom in het aantal gebruikers kent, laat je met een simpele klik op een paar knopjes toe om met acht vrienden een ‘lockdown light’-party op poten te zetten, maar dan ieder veilig vanuit z’n eigen cocon natuurlijk.

Wat de app zo populair maakt?

  • De laagdrempeligheid misschien: telkens zich er een ‘vriend’ of ‘vriendin’ online begeeft, krijg je een melding en spring je met een simpele klik zijn of haar ‘living’ binnen.
  • Zie je dat twee of meer vrienden al aan het videochatten zijn; ook dan kun je zonder problemen bij in het gesprek vallen.
  • Zin in een gezellige koffieklets met twee? Dan kun je het gesprek trouwens ook ‘op slot zetten’ om ongewenste pottenkijkers buiten te houden.
  • Leuke extra: de app bevat ook allerlei spelletjes die je met elkaar kunt spelen terwijl je gewoon verder chat. Een rondje ‘Quick Draw’ (a.k.a. pictionary), een paar vraagjes ‘Trivia’ of een spelletje ‘Heads Up’, waarbij jullie allemaal moeten raden welk woord er zich op het kaartje op je voorhoofd bevindt; het kan werkelijk allemaal!

2. E-peritivo: FaceTime of Skype

Ook borrelen via een online video-applicatie als FaceTime of Skype was nog nooit eerder zo populair. Het principe hier? Pour yourself a drink: liefst eentje met een hoog apero- of ‘after work’-gehalte, neem er een paar hapjes bij en nestel jezelf in een gezellig hoekje in je living of onder een dekentje op je tuinterras of binnenkoer in de late namiddagzon.

Bel je vrienden en installeer je iPad, tablet of laptop op het salontafeltje voor je. Een hele avond borrel- en knabbelplezier verzekerd. Je zou haast vergeten dat je hier vroeger nog de deur voor uit moest.

https://www.instagram.com/p/B-PoNu5leSd/

3. Netflix Party

Meer zin om samen lekker onderuit te zakken en een filmpje te kijken? Geen probleem, want ook dat kan – dankzij Netflix – wel degelijk. Download de Netflix Party app en kijk tegelijkertijd naar The Notebook of Breakfast at Tiffany’s terwijl je via de chatbox de looks van Ryan Gosling – of een paar andere trivia die helemaal niet terzake doen – over de tongen laat rollen. Filmfeestje met vriendinnen verzekerd! Opgelet: Netflix Party blijkt enkel goed te werken via Google Chrome.

4. Café quarantaine

Niet echt een ‘app’, maar te leuk om niet in ons lijstje op te nemen: speciaal voor iedereen die na twee weken binnen zitten zijn wekelijkse café-uitstapje nu toch wel begint te missen, zette Studio Brussel ‘Café Quarantaine’ op poten. Wat je moet doen om in het online café binnen te mogen? Laten weten met welke vinger je normaliter je biertje bestelt (pink of duim) en beloven dat je die voor aantreden naarstig gewassen hebt met zeep.

Naast een beetje online vertier overdag kun je in Café Quarantaine bovendien elke dag om 20 uur terecht voor een heuse live performance van een Belgische band. Passeerden al de revue: Selah Sue, Compact Disk Dummies en Bazart.

https://www.instagram.com/p/B94gKyFgVbR/

5. Airtime: muziek en babbels

Zin om privé, maar toch samen met je vrienden naar dezelfde muziek te luisteren en intussen nog gezellig wat te praten ook? Dan is Airtime een goed idee. Op dit sociale streaming-platform kun je muziek luisteren, filmpjes en video’s kijken terwijl je videochat met maar liefst 10 mensen tegelijkertijd. Voeg daar nog een theetje of wijntje aan toe en de ‘zaterdagavond-op-café’-illusie is compleet.

6. Zoom en Google Hangouts

Hoewel deze applicaties in pre-coronatijden misschien vooral gebruikt werden voor online conference calls en werkvergaderingen, zorgt de huidige situatie voor een danige uitbreiding van dat ‘aanbod’. Ook met Zoom en Google Hangouts kun je wel degelijk een leuke borrel met meerdere mama’s tegelijk opzetten. Andere opties: wat dacht je van een heuse dinner-party met bevriende koppels of een vrijdagnamiddagborrel met de collega’s? Zéker doen!

Meer lezen over ouderschap in tijden van corona:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

 

Partner Content