© Anne Rutten Photography

Uittip: leer andere mama’s kennen op ‘Voeden In Verbinding’

Op zondag 6 augustus – tijdens de borstvoedingsweek – kun je weer naar ‘Voeden In Verbinding’. Een evenement door en voor mama’s die andere mama’s willen leren kennen, tips uitwisselen en gewoon … samen genieten.

Locaties in Vlaanderen, Brussel én Nederland

Dat er nood is bij mama’s om samen te komen, is wel duidelijk. Het evenement startte enkele jaren geleden op kleine schaal in Gent, maar telt nu al 21 locaties in Vlaanderen, Brussel en Nederland.

“We hebben nu al meer dan 70 inschrijvingen”, vertelt Ann Cuypers, organisator van het evenement in Hasselt. Zelf geeft ze al meer dan twee jaar borstvoeding. “De vorige editie was al een succes. Mama’s kunnen tips uitwisselen of gewoon eens ventileren tegen elkaar. Het is een verademing om te horen dat andere mama’s ook soms met twijfels zitten.”

Om 10 uur geven alle mama’s samen borstvoeding als startschot van het evenement. “Borstvoeding geven is vaak een van de moeilijkste en mooiste uitdagingen die je aangaat. Het voelt bij momenten eenzaam aan en loopt niet altijd van een leien dakje. Je leert het door het te doen, maar ook door het te zien doen”, aldus de organisatrices van Voeden In Verbinding. “Daarom hopen we met onze jaarlijkse actie ook de zichtbaarheid rond borstvoeding te verhogen”, klinkt het.

Het perfecte plaatje? Een borstvoedende mama, een kolvende mama en een flesvoedende mama naast elkaar op een bankje

Kim Calomme

voeden-in-verbinding

Kim Calomme (links) met twee andere mama’s tijdens Voeden in Verbinding 2022 – Foto: Joke Vaes

Iedereen welkom

Tegelijkertijd hoopt de organisatie dat niet alleen borstvoedende mama’s willen komen. “Iedereen is welkom”, benadrukt Ann. “Ik vind het het goed dat borstvoeden in het openbaar genormaliseerd wordt, heel belangrijk zelfs. Maar dat wil niet zeggen dat ik vind dat iedereen borstvoeding moet geven. Laten we elkaar vooral steunen in de keuzes die we maken”, klinkt het.

Daar is Kim Calomme, organisator in Antwerpen het volledig mee eens. “Mijn perfecte plaatje? Dat een borstvoedende mama, een kolvende mama en een flesvoedende mama naast elkaar op een bankje zitten. Liefst gezellig keuvelend.”

Zelf graag andere mama’s ontmoeten? Hier ontdek je de verschillende locaties waar ‘Voeden In verbinding’ doorgaat en kun je alvast registreren.

Meer tips voor mama’s:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content